Takk for innsatsen!

Takk for innsatsen!

På tross av pandemi og litt rufsete høstvær mange steder i landet: Den nasjonale markeringen torsdag 19. november ble en stor suksess.

Publisert:

Alle typer private barnehager, fra hele landet, har torsdag deltatt på den store markeringen. Barnehagene har protestert mot:

  • den systematiske forskjellsbehandlingen av private barnehager og barna i barnehagene
  • regjeringens forslag om å kutte flere hundre millioner kroner i tilskuddene til private barnehager

Positiv markering – alvorlig budskap

– Dette har vært en utrolig fin dag, og også en veldig viktig dag. Vår opplevelse er at det har vært en positiv og flott markering med et alvorlig budskap. Jeg vil rette en stor takk til alle barnehageeiere, ansatte og foreldre som har bidratt til å sette denne viktige saken på dagsorden i dag, sier administrerende direktør Anne Lindboe.

Se barnehagenes egne bilder fra markeringen på denne Facebook-siden.

Selv om smittesituasjonen gjorde det vanskelig for en del barnehager å være med på markeringen, er det mer enn 1.000 barnehager som deltok torsdag. Det imponerer PBL-lederen, som selv var på besøk i Lilleborgen barnehage i Asker. Det var også lokalavisen Budstikka og TV2.

Markeringen har bidratt til svært stor oppmerksomhet i sosiale medier og også i medier over hele landet, noe som vil sette forskjellsbehandlingen og konsekvensene ved kutt i tilskuddene til private barnehager ytterligere på dagsorden.  

Forhandlingene på Stortinget fortsetter

– Som sektor har vi et stort ansvar for å informere foreldre og andre om den situasjonen vi er i, og  om konsekvensene av de beslutningene som politikerne tar. Og det er det vi har gjort i dag. Titusenvis av foreldre har i dag fått mer kunnskap om private barnehager, finansieringsordningen og om kutt-forslagene som nå ligger på bordet. Det er så viktig, kommenterer Lindboe.

Forhandlingene om statsbudsjettet for 2021 pågår fortsatt og PBL vil følge prosessen helt til mål. Regjeringspartiene forhandler med Fremskrittspartiet som har engasjert seg tungt i saken.

Dersom barnehagen ikke har gjort det, oppfordrer vi til å gjøre følgende etter markeringen torsdag:

  1. Del bilde fra markeringen på Facebook-arrangementet

Legg ut ett eller flere bilder fra markeringen – og gjerne en kort tekst – på Facebook-arrangementet Nasjonal markering for likebehandling av alle barn i barnehager.

Bruk gjerne emneknaggen #levebarnehagene

Registrer gjerne at du deltar på arrangementet, og oppfordre også foreldre og ansatte til å gjøre det samme.

  1. Synliggjør markeringen i egne kanaler

En del barnehager fikk besøk av lokale medier under markeringen, men de fleste gjorde ikke det. En kort beskrivelse av markeringen i barnehagens egne kanaler – for eksempel på barnehagens Facebook-side – er også av stor verdi. Gjerne ett eller flere bilder og en kort tekst om hvorfor barnehagen deltok på dette.

Tag gjerne PBL og eventuelt også politikere, lokalt og sentralt, dersom dere ønsker det. Det kan gi enda større synlighet og verdi.

Bruk gjerne emneknaggen #levebarnehagene

  1. Send bilder til PBL

Send gjerne bilde(r) til . Om dere ønsker, kan dere legge ved en kort tekst.

Ta høyde for at bilder som sendes til PBL er klarert for bruk i PBLs kanaler, for eksempel på www.pbl.no og PBLs Facebook-side.

  1. Send bilde og info til lokale medier

For de av dere som ikke hadde eksterne medier på besøk: Send gjerne en kort e-post med bilde (breddeformat) og en kort tekst til redaksjonen.

Få med hva markeringen gjaldt, hvorfor barnehagen engasjerer seg og hva som kan være konsekvensene av kuttforslagene.