Over 700 deltok på konferanse om sårbare barn

Over 700 deltok på konferanse om sårbare barn

Publisert:

27. og 28. november deltok om lag 500 fysisk på Oslo Kongressenter, og dessuten 200 digitalt, på årets utgave av BVO-dagene. I to dager fikk deltakerne kompetansepåfyll om sårbare barn.

Statssekretær Synnøve Mjeldheim Skaar (Ap) i Kunnskapsdepartementet åpnet årets konferanse og trakk i sin åpningstale frem viktigheten med arbeidet med sårbare barn. 

Hun innledet med å si at gode barnehager er viktige for alle barn, men ekstra viktig for noen av barna. 

– Jeg blir helt rørt av å tenke på hvor mange barn dere kan gjøre enn stor forskjell for, sa Skaar og takket deltakerne både i salen og på nett for at de i en hektisk hverdag setter av tid til en konferanse som denne. 

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup fulgte opp statssekretærens ord og viste til den økende uroen mange føler på, både her hjemme og ute i verden: 

– Aldri har vi hatt mer behov for en satsning som Barnas verneombud og satsing på sårbare barn, sa Schjelderup 

Viktig årlig møteplass 
Konferansens første dag hadde fokus på temaet vold og seksuelle overgrep mot barn. Dag to omhandlet mobbing i barnehagen og barn med behov for spesiell tilrettelegging. 

På programmet stod en rekke spennende navn som Kingsford Siayor, Lisbeth Iglum Rønhovde, Judith van der Weele og Anita Skorgan, for å nevne noen. 

Utviklingsleder i PBL og programansvarlig for BVO-dagene, Kari Vold Jensen, er stolt av årets program og konferanse.  

– Behovet for kunnskap er stort, og med denne årlige møteplassen ønsker vi å gi sektoren inspirasjon og handlingskompetanse til å fortsette det viktige arbeidet de står i daglig til beste for de aller minste i samfunnet. Derfor er vi så glade for at så mange prioriterte å få med seg også årets konferanse, sier hun. 

Lansering av nye nettkurs 
Under BVO-dagene 2023 ble det lansert to nye kurs under BVO-paraplyen: 

  • «Foreldresamarbeid - trygt og godt barnehagemiljø»: Nettkurset er utviklet av PBL, i samarbeid Foreldreutvalget for barnehager (FUB). Utviklingen er finansiert gjennom Partnerskap mot mobbing, og nettkurset er gratis for alle landets barnehager. 
  • «Aktivitetsplikten når voksne krenker barn»: Dette kurset skal bidra til å øke bevisstheten og forståelsen for hva krenkelser utført av voksne er, når de skjer og hva konsekvensene er for barna. I tillegg vil kurset gi barnehagene kunnskap og verktøy til å jobbe med personalets tilbakemeldingskultur, som skal bidra til å forebygge og stoppe krenkelser utført av voksne. 

Les mer om kursene her!

BVO-dagene 2024 

Evalueringene fra årets konferanse kunne fortelle at deltakerne var veldig fornøyde med årets program. 

– Vi fikk flere kommentarer om hvordan vi skal klare å toppe dette programmet neste år. Og da kan jeg bare fortelle at vi er klar til å brette opp ermene og lage et like fullspekket og fantastisk program til neste år også, avslutter Kari Vold Jensen og røper datoene for neste års konferanse som er satt til 11. - 12.november 2024.