BVO-dagene 2024 går av stabelen 11.-12. november - nå kan du melde deg på!
BVO-dagene, en årlig todagers konferanse fra Barnas verneombud, har befestet seg som en viktig faglig arena for faglig påfyll om sårbare barn i barnehagen. Konferansen har de to siste årene vært en stor suksess, med over 700 deltakere hvert år.
PBL og KS tilbyr 11. og 12. november 2024 en todagers konferanse med anerkjente og dyktige foredragsholdere. Første dag er i sin helhet viet temaet vold og seksuelle overgrep mot barn. Dag to omhandler mobbing i barnehagen og barn med behov for spesiell tilrettelegging.
Årets konferanse arrangeres på Oslo Kongressenter, og kan også følges digitalt via streaming.
Programmet er klart, og vi er stolte over å presentere årets foredragsholdere.
Komiker Trine Lise Olsen er ikke bare morsom; Hun har innsikt og snakker åpent om hvordan det var å være barn med en dårlig start i livet. Hvilke tanker hun satt igjen med, og hvor lang tid det tok å lære og stole på noen. Hvordan fostermoren brukte to år på å få henne til å forstå sin egen verdi. Hvordan hun ennå sliter med ettervirkninger, men har snudd sin fortid til styrke, og vil hjelpe andre som har opplevd omsorgssvikt.
Trine Lise Olsen vil at voksne skal se hvert barn, hele barnet og ikke bare merkelappen barna får.
På en tøff, humoristisk og ærlig måte viser hun at vi alle har en historie, vi er verdt tid, omsorg og kjærlighet.
Alexander er barnehjemsbarnet fra Colombia som ble adoptert til Norge for så å bli barnevernsbarn igjen.
Her får du bli med inn i Alexanders verden. En verden hvor tiden har stått stille alt for lenge og hvor alt som skal gjøres, helst skulle blitt gjort i går.
Dette er et foredrag om ADHD, mobbing, rus, adopsjon og psykisk helse.
Du blir også kjent med den «ene» personen. Og hvordan den «ene» personen kan forandre alt, og gjøre livet til et sted fylt med mestring, mot og stå-på vilje.
Oddfrid Skorpe er psykolog Phd ved RVTS Midt (Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging).
Fagområdet hennes er vold og seksuelle overgrep, og hun jobber særlig jobber med konsultasjon, utviklingsarbeid og kompetanseheving om barn og unge med bekymringsfull og skadelig seksuell atferd.
I dette foredraget vil hun ta for seg forskjellen på barne- og voksenseksualitet som et utgangspunkt for å forstå forskjellen på sunn og skadelig seksuell atferd hos yngre barn. Kontekst og fenomenforståelse er viktig for å forstå atferden og gi hjelp som støtter barnets sunne seksuelle utvikling. Foredraget viser også hvordan Trafikklyset kan guide dette arbeidet.
Hilde Landro, Kine Iren Bergsvik og Janette Hatløy er tre pedagoger med lang erfaring fra barnehage. Deres ønske var å sende barn ut av barnehagen med trygghet om egen kropp og egne grenser, tro på seg selv og med et godt selvbilde. Slik startet historien om «Hele meg» og arbeidet med å gjøre barnehageansatte bevisste på å møte barns seksualitet på en god måte gjennom både gjennom hverdagssituasjoner og temaarbeid.
Dette foredraget handler om hvordan man kan møte barns seksualitet, hva skal til for å skape en kultur for å sette kropp og seksualitet på dagsorden – og hvorfor det er så viktig å skape en god arena for den positive seksualiteten allerede i barnehagen.
Hvordan kan pedagogisk personale forberede seg til den vanskelige foreldresamtalen? Hvordan legge til rette for at foreldrene skal oppleve trygghet og tillit i samtalen? Hvordan ta opp konkrete bekymringer og behov for støtte fra andre hjelpeinstanser?
Charlotte Johannessen har mange års erfaring fra PPT og tverretatlig samarbeid. Nå jobber hun som førstelektor ved institutt for barnehagelærerutdanning ved OsloMet og emneansvarlig på videreutdanningsemne «Småbarnspedagogikk» og Barn i vanskelige livssituasjoner del 1 og del 2.
Blant hennes utgivelser er «Små barn i sårbare livssituasjoner» og «Samhandling mellom barnehage, foreldre og barnevern».
Kunnskap om risikofaktorer kan gi større sannsynlighet for å forhindre negativ utvikling enn bare å agere på barns symptomer. Risikofaktorer handler om mer enn skadelig omsorg. Emosjonelt utilgjengelige omsorgspersoner og utenforskap kan være like skadelig for barn som andre former for omsorgssvikt eller vold. I dette foredraget vil Anne-Kristin Imenes snakke om barnehager som en viktig arena for å avdekke risiko og identifisere behov for tidlig innsats og individuelle tiltak.
Anne-Kristin Imenes er psykolog og spesialist i barne- og ungdomspsykologi. Hun har lang erfaring i arbeid med barn, ungdom og familier både fra kommune og i spesialisthelsetjeneste. Hun er fagbokforfatter og en ettertraktet formidler, og seniorrådgiver ved kompetansesenter rus i Skien (KORUS-SØR).
Det å få være vanlig kan oppleves som en nødvendig pause for barn som har utfordringer i hverdagen. Vanligheten kan gi mulighet til å være en av gruppa. Vi skal ikke være så bekymret om noe i utviklingen er utenfor normene, husk at vi lærer og utvikler oss hele livet!
«Et helt vanlig barn» er et foredrag som ser på mangfoldet i barns utvikling. Foredraget viser hva som kan forventes av et vanlig barn, og hvordan variasjon hos barn kan forklares innenfor et normalitetsspekter.
Foredragsholder Kirsten Flaten er dosent innenfor spesialpedagogikk ved Høgskulen på Vestlandet. Hun har omfattende erfaring fra PPT og BUP, og er særlig opptatt av psykisk helse, angst, normalitet og humor.
Gjennom sosiale medier, en rekke bøker og sceneopptredener har Magnus Jackson Krogh tatt en posisjon som en av landets viktigste, ufiltrerte stemmer om livets opp- og nedturer.
Med bred tematikk og livserfaring på godt og vondt, leverer Magnus Jackson Krogh foredrag som rører og berører, inspirerer og provoserer.
Magnus gav i 2013 ut Norges mest kjente bok om ADHD, og med foredragsshowet «Samtalen» ble han fast inventar på scener over hele Norden. Nå er han tilbake på scenen med sitt nye foredragsshow som handler om å vokse opp i en liten bygd som «jævelungen», om å finne tilbake til drømmen og om å overleve overgrep.
Målgruppe
Konferansen er relevant for alle ansatte i barnehage og alle andre grupper som jobber med barn.
Avmeldingsregler (gjelder også ved sykdom/sykmelding)
Inntil 4 uker før arrangementsstart: Ingen avmeldingsavgift. Ved avmelding senere enn 4 uker før arrangementet starter, belastes full pris.
Avmelding skal skje skriftlig til .
Om barnas verneombud
Satsingen Barnas Verneombud har som mål å gi deg som jobber i barnehage økt kompetanse for å se og hjelpe sårbare barn, og da spesielt innenfor følgende fagområder: