Opplev Alexander Skadbergs inspirerende historie på BVO-dagene 2024 – meld deg på!

Opplev Alexander Skadbergs inspirerende historie på BVO-dagene 2024 – meld deg på!

Publisert:

Påmeldingen til BVO-dagene er nå åpnet, og vi er stolte over å avsløre det første navnet i programmet: Alexander Skadberg. Med sin kraftfulle historie viser han hvordan åpenhet kan skape forandring og gi håp.

− Det er med stor glede vi nå kan annonsere at Alexander Skadberg, en inspirerende stemme i kampen for bedre psykisk helse blant barn og unge, blir den første foredragsholderen under BVO-dagene 2024, forteller utviklingsleder i PBL, Kari Vold Jensen.

Skadberg, kjent for sin åpenhet rundt sin egen turbulente oppvekst, har viet sitt liv til å spre håp og forståelse gjennom sine gripende og tankevekkende foredrag.


BVO-dagene ser frem til å ha Alexander Skadberg som en del av sitt program.

Årets utgave av BVO-dagene arrangeres i Oslo Kongressenter 11. og 12. november. Kari Vold Jensen utrykker sin begeistring over at Skadberg har takket ja til å delta.

− Alexander Skadbergs historie er en kraftfull påminnelse om betydningen av åpenhet og den positive effekten det kan ha på barn og unge som sliter. Hans evne til å formidle sin egen erfaring med utenforskap, overgrep, ADHD, rasisme og psykisk helse er både inspirerende og viktig. Vi er overbevist om at hans bidrag vil sette en sterk tone for BVO-dagenes program, sier hun.

Meld deg på BVO-dagene 2024

Åpenhet redder liv

Alexander Skadberg ble adoptert fra Colombia til Norge som barn, og han endte opp som barnevernsbarn. Han kjente tidlig på en sorg over ikke å passe inn, og et sinne over at ingen forsto seg på ham.

Fra tidlige år kjempet han med diagnoser, utenforskap og en følelse av å bli forlatt, noe som formet hans senere engasjement for psykisk helse.

Et av Alexanders viktigste budskap er åpenhet.

− I foredraget mitt vil jeg fortelle om tiltakene som faktisk virker og som kan skape håp og en følelse av mestring hos barna som trenger det mest. En følelse av at ting kan bli bedre. Åpenhet redder liv, understreker Skadberg.

Han forteller at vi må tørre å snakke om vanskelige temaer for å kunne hjelpe barn:

− Du kan gjøre en forskjell ved å være «den ene» som ser et barn som sliter og hjelper barnet ut av mørket. Jeg er levende bevis på at det er mulig å bryte ut av et mønster av problemer og finne håp og mestring.

I foredraget sitt vil han snakke om hvordan man kan bryte ut av problembarn-mønsteret.

− I tillegg til å holde foredrag for voksne om forskjellen de kan gjøre for unge som sliter, forteller jeg ungdom om de konkrete tiltakene de selv kan bruke for å oppleve mestring og mot. Jeg gleder meg til å ta med min erfaring og historie til BVO-dagene, sier han.

Prisbelønt

Skadberg er en prisbelønnet foredragsholder.

I 2019 ble Skadberg utnevnt til Bodø-ambassadør og mottok Terje Nilsens ærespris for sitt arbeid.

− Til tross for en vanskelig start på livet, har han brukt sine erfaringer til å utvikle Alexanders Metode, et tiltak rettet mot å hjelpe andre. Gjennom sin åpenhet og engasjement har han blitt en prisbelønnet foredragsholder, kjent for sin evne til å nå ut til og inspirere både unge og voksne, sier Kari Vold Jensen.

BVO-dagene ser frem til å ha Alexander Skadberg som en del av sitt program, overbevist om at hans historie og budskap vil resonnere med og inspirere deltakerne.

Meld deg på BVO-dagene 2024