Derfor er det streik – se infoplakat om konflikten

Derfor er det streik – se infoplakat om konflikten

Fra mandag er 112 av PBLs medlemsbarnehager rammet av streik. PBL har utarbeidet en informasjonsplakat om bakgrunnen for streiken, som barnehager som ønsker, kan bruke i sitt informasjonsarbeid.

Publisert:

– Det er sterkt beklagelig at mange barn der ute ikke får noe fullverdig barnehagetilbud under streiken. Hadde det vært mulig å unngå konflikt, ville vi sørget for det. Men kravene som barnehagene blir møtt med, har så høye kostnader at det ville sendt en rekke barnehager i skifteretten. Det er ikke i noens interesse, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Han mener fagforeningene legger feilaktig informasjon til grunn for streiken. Dette gjelder både påstandene om løftebrudd, påstandene om pensjonsordningene i PBL og påstandene om at barnehagene har økonomi til å møte kravene.

– De som har ansvaret for barnehageplassene og arbeidsplassene der ute, vet at dette ikke er tidspunktet å komme med krav som ville påført private barnehager merkostnader i milliardklassen uten noen form for kompensasjon. Men dette er ikke nødvendigvis like klart for alle utenforstående. Derfor har vi laget en informasjonsplakat som barnehager som ønsker det, gjerne kan la seg inspirere av når de skal informere omgivelsene om streiken, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Plakaten kan du laste ned i PDF-format ved å trykke her.

For PBL er det svært ønskelig om streiken blir kortvarig og at barn og familier igjen får det gode barnehagetilbudet som de kjenner.

Men frem til en løsning er et faktum, ønsker PBL å bistå barnehagene på alle måter slik at barn og familier blir rammet i minst mulig grad.