Dette gjør du dersom ekstremværet «Hans» gjør skade på barnehagen

Dette gjør du dersom ekstremværet «Hans» gjør skade på barnehagen

Store nedbørsmengder fører flere steder til at vann trenger seg inn i bygninger og gjør skade på bygg og inventar. Har barnehagen sine skadeforsikringer gjennom PBL, er det svært enkelt å melde ifra dersom ekstremværet «Hans» skulle komme på besøk.

Publisert:

Uværet som herjer på store deler av Sør- og Østlandet gir store utfordringer for svært mange.

For en rekke eiere av bygninger kan de store nedbørsmengdene gi ekstra bekymringer.

Medlemsbarnehager som har kjøpt skadeforsikringer i Gjensidige gjennom PBL, kan muligens ikke sikre seg mot ekstremværets herjinger, men de har én bekymring mindre dersom uhellet skulle være ute.

– Vi gjør alltid det vi kan for at det skal være så enkelt som mulig for medlemsbarnehagene å melde inn skader. Det gjelder også hvis det blir skader på bygg og inventar i ekstremvær, sier forsikringsrådgiver Knut Ivar Forsmo i PBL.

Dersom du skulle oppdage vannskade i barnehagen, har Forsmo følgende enkle råd:

– Først av alt er det viktigst å begrense skaden, ved å få tømt bygninger og kjellere for vann, for eksempel ved å bestille pumping. Deretter er det bare å gi oss melding, enten på telefon eller på e-post om hva som har skjedd. Så sørger vi for at barnehagen blir kontaktet av Gjensidige slik at skaden blir besiktiget og reparasjonsarbeidet kan settes i gang så raskt som mulig, sier Knut Ivar Forsmo.

Han understreker at det bare er barnehager med skadeforsikringer kjøpt gjennom PBL som kan kontakte PBL for å melde denne typen skader.

– Har barnehagen sine skadeforsikringer andre steder, må de ta kontakt med sitt forsikringsselskap for å melde inn skaden, legger han til.

Har du spørsmål om forsikring eller skal du melde inn skade? Ring 75 55 37 00 eller send en e-post til .