La din barnehage bli hørt - bidra i høringen om statsbudsjettet

Delta i høringen. PBL oppfordrer alle medlemsbarnehager som frykter konsekvensene av kuttet i pensjonstilskudd til å bidra i høringen om Statsbudsjett 2021.

La din barnehage bli hørt - bidra i høringen om statsbudsjettet

PBL oppfordrer alle medlemsbarnehager som frykter konsekvensene av kuttet i pensjonstilskudd til å bidra i høringen om Statsbudsjett 2021.

Publisert:

Regjeringens forslag til Statsbudsjett 2021 skal nå på høring, og Stortinget skal i de kommende ukene forhandle frem et endelig budsjett. Forslaget om kutt i pensjonstilskudd er ett av flere tema som politikerne skal ta stilling til.

PBL oppfordrer alle medlemsbarnehager som frykter konsekvensene av kuttet i pensjonstilskudd til å bidra i høringen om Statsbudsjett 2021. Dette gjelder uavhengig av om din barnehage rammes av pensjonskuttet i 2021 eller 2022. Slik går du frem:

 1. Send inn skriftlig innspill til utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget om konsekvensene kuttet i pensjonstilskudd vil ha for kvaliteten, innholdet og driften i din barnehage. Her kan du bruke din tidligere innsendte beskrivelse eller du lage en ny.

  Se innsendte bidrag fra over 300 barnehager.

  Innspillet sendes på e-post til:

  innen 15.10.2020 kl 23.59. Merk e-posten med ‘Skriftlig innspill Statsbudsjettet 2021’. Vær oppmerksom på at skriftlige innspill som hovedregel er offentlige og vil kunne bli publisert.
 2. Sett stortingsrepresentantene i ditt fylke i kopi på e-posten. Slik bidrar du til å gjøre konsekvensene av forslaget om kutt i pensjonstilskuddet kjent for beslutningstakerne. E-postadresser til representantene finner du her, og nederst på denne siden.

 3. Send gjerne kopi av det dere sender inn til

 4. Fortsett å sende inn barnehagenes beskrivelser også til pbl.no.

  Skjema finner du her.

Her kan dere lese mer om forslaget fra regjeringen om å kutte pensjonstilskuddet fra 13 prosent til 11 prosent.