Tilbyr grunnkurs i HMS i disse byene i 2020

Setter opp nye kurs. PBL Mentor Vedriftshelsetjeneste setter opp mange nye HMS-kurs i løpet av 2020. – Alle verneombud og daglig ledere i barnehagen er pålagt å gjennomføre HMS-kurs og våre kurs er spesielt skreddersydd for barenhagene, sier kursholder Jannicke T. Tofsland.

Tilbyr grunnkurs i HMS i disse byene i 2020

Alle verneombud og daglig leder er pålagt å gjennomføre HMS-kurs. I 2020 tilbyr PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste HMS grunnkurs i ni byer. Det er fortsatt ledige plasser.

Publisert:

– Alle verneombud og daglig ledere i barnehagen er pålagt å gjennomføre HMS-kurs. Vårt grunnkurs i HMS er skreddersydd for barnehager, arrangeres av PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste og vil ha en praktisk tilnærming til HMS-arbeidet i barnehagen, sier kursholder Jannicke T. Tofsland (bildet).

De fleste HMS-kursene er spesielt tilpasset barnehagene som bruker PBL Mentor HMS, men det er satt opp kurs i Bergen og Oslo for barnehager som ikke har PBL Mentor HMS. 

Populært kurs

Hun er HMS-rådgiver og yrkeshygieniker i PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste og har holdt en rekke HMS-kurs over hele landet.  

– Kursene blir veldig godt mottatt av deltakerne og flere har uttalt at de gleder seg til å ta fatt på HMS-arbeidet i barnehagen etter å ha deltatt på kurset, sier Tofsland.

Kurset med PBL Mentor HMS er lagt opp over tre dager sammenhengende og går i følgende byer: Bodø, Bergen, Kristiansand, Oslo, Trondheim, Alta, Tromsø, Molde og Stavanger. 

Meld deg på HMS-kurs med PBL Mentor HMS

 

Grunnkurs i HMS for deg uten PBL Mentor HMS går i følgende byer: Oslo og Bergen

Meld deg på HMS-kurs 

HMS-kurset har vært PBLs mest populære kurstilbud siden kurset første gang ble avholdt for mer enn ti år siden. Over 3.000 ansatte i barnehager over hele landet har deltatt på HMS-kurs i regi av PBL.

Våre HMS-kurs blir ofte fulltegnet lenge før fristen går ut, så her er det først til mølla som gjelder.

Tilpasset barnehagene

HMS-kurset skal sikre nødvendig kunnskap om systematisk HMS-arbeid, og våre kurs er særskilt tilpasset barnehagen som arbeidsplass.

– Kurset skal gi deltakerne forståelse for hvilken positiv effekt et godt HMS-arbeid med bred medvirkning har på arbeidsmiljøet. I løpet av kurset vil kravene til det systematiske HMS-arbeidet i barnehagen bli gjennomgått, sier Jannicke Tofsland.

HMS-kurset gjennomføres som en kombinasjon av forelesninger og gruppearbeid. Etter endt kurs er målet at deltakerne skal kunne:

  • Være i stand til å identifisere viktige arbeidsmiljøfaktorer.
  • Kjenne til ulike metoder for kartlegging og risikovurdering.
  • Tilegne seg kunnskap om hvilke faktorer som fremmer eller hemmer et godt psykososialt arbeidsmiljø.