PBL Lederkonferanse: Få siste nytt om barnehager og smittevern fra FHI

PBL Lederkonferanse: Få siste nytt om barnehager og smittevern fra FHI

Overlege Margrethe Greve-Isdahl i Folkehelseinstituttet er en av arkitektene bak veilederen om smittevern i barnehager. På PBLs lederkonferanse 8. september kommer hun for å snakke om hvordan barnehagene kan sikre fortsatt godt smittevern i en langvarig pandemi.

Publisert:

Under hele pandemien har Margrethe Greve-Isdahl, overlege og spesialist i barnesykdommer ved Folkehelseinstituttet (FHI), hatt en svært sentral rolle i arbeidet med å begrense smittespredningen under Covid 19-pandemien.

Meld deg på PBL Lederkonferanse

Laget veileder for barnehager

I forbindelse med gjenåpningen av barnehagene i slutten av april, var Greve-Isdahl blant annet sentral i arbeidet med en egen veileder for smittevern i barnehager.

Denne er senere blitt revidert og erstattet med trafikklysmodellen som barnehagene nå støtter seg på, og som trolig vil påvirke driften av barnehagene i lang tid fremover. 

FHI er underlagt Helse- og omsorgsdepartementet og har nasjonale oppgaver innen blant annet smittevern.

Innlegg og samtale om smittevern

8. september gjester Greve-Isdahl PBLs lederkonferanse. Smitteverneksperten skal både holde et innlegg og delta i en samtale om smittevern i barnehager sammen med konferansier Trude Teige og PBL-direktør Anne Lindboe.

Dermed er deltakerne på konferansen sikret å få siste nytt blant annet om barn og smitte, og om hvordan barnehagene fremover kan sikre best mulig smittevern og også god drift av barnehagene.

  • Hva er egentlig riktig om barn og smitte?
  • Er det trygt for ansatte å være på jobb i barnehage?
  • Hva er bakgrunnen for de rådene som nå gjelder om smittevern i barnehager?
  • Hvordan kan barnehagene best støtte opp om myndighetenes arbeid for å stoppe smittespredningen?
  • Hva med barn og ansatte med forkjølelsessymptomer?
  • Hva bør barnehager gjøre når et barn eller en ansatt blir smittet?
  • Hvordan sikre fortsatt godt smittevern i en langvarig pandemi

Les mer om PBL Lederkonferanse og meld deg på

PS! Har du spørsmål til Margrethe Greve-Isdahl og FHI? Noe du lurer på når det gjelder barnehager og smittevern? Send oss en e-post på . Noen av de innsendte spørsmålene vil bli benyttet i samtalen med Greve-Isdahl på konferansen.