Bli en tryggere leder med PBL Ledernettverk

Bli en tryggere leder med PBL Ledernettverk

Noen barnehageledere opplever å være veldig alene i jobben, men har funnet trygghet i PBL Ledernettverk. I nettverket deler deltakerne erfaringer og diskuterer utfordringer fra hverdagen som leder i privat barnehage.

Publisert:

Mange barnehageledere har solid lederutdanning og annen videreutdanning. Men mange savner et forum der det er mulig å reflektere over egen lederatferd og ha en kompetent gruppe med likesinnede som de kan «kaste ball» med.

Fem samlinger

PBL Ledernettverk er et tilbud til deg som er styrer / daglig leder i en PBL-barnehage. Vi har nå noen ledige plasser i våre ledernettverk.

I ledernettverket kan du som deltaker legge frem konkrete saker du ønsker hjelp til å løse. Du vil i tillegg bli utfordret til å ha innledninger om tema du har særlig kompetanse om. I tillegg vil eksterne innledere bidra ved behov, om tema nettverket selv ønsker å ta opp.

– Vi gjennomfører fem samlinger i løpet av året hvor deltakerne i de ulike nettverkene treffes og får diskutert ulike saker de er opptatt av. Som nettverksleder kommer også jeg tett på lederne og holder meg oppdatert på hva medlemmene er opptatt av. De er derfor også et viktig talerør inn til PBL slik at vi til enhver tid er oppdatert om hva som ligger medlemmenes hjerter nærmest, sier nettverksleder og advokat i PBL, Anne Vikjord. 

Utfordrende hverdag for mange

Hun ser at mange barnehager sliter økonomisk, noe som kan tynge både på nattesøvnen og humøret.

Da er nettverket en fin arena for å høre hvordan andre som er i samme situasjon løser utfordringene.

– De kjenner på ansvaret de har for å skape en trygg og god arbeidsplass til sine ansatte. Samtidig er det mange som nå sliter med å få økonomien til å gå rundt. I nettverkene våre kan de ta opp alle mulige utfordringer og kanskje få gode tips fra andre ledere i nettverket. Det er fantastisk å se hvilket samhold det er i nettverkene og hvordan de bistår for å hjelpe hverandre, sier Vikjord. 

Ledersamling til høsten

PBL Ledernettverk inviterer også til ledersamling på Costa del Sol i Spania 16. til 19. november. Både deltakere i eksisterende nettverk og andre PBL-medlemmer kan melde seg på.

Vi kommer tilbake med detaljert program for samlingen, men her vil ledelse stå sentralt og det vil bli en kombinasjon av gruppearbeid, individuelt arbeid og opplevelser, forteller nettverksleder Anne Vikjord.

Deltakeravgift inkludert lunsj og transport til/fra flyplassen er 6.000 kroner. I tillegg kommer overnatting inkludert frokost på om lag 3.000 kroner og flybilletter. Du kan også booke overnatting privat om du ønsker det.

Har du spørsmål om ledersamlingen i Spania eller ønsker du å melde deg på? Send e-post til .

Ledersamlingen gjennomføres med forbehold om tilstrekkelig antall deltakere.