Ny oppdatering av veilederen for smittevern i barnehagene

Etter den nye smittevernveilederen trenger ikke fullvaksinerte (beskyttede) ansatte å holde avstand til andre når barnehagen drives på grønt nivå. Det vil gjøre det enklere både å løse hverdagens oppgaver i barnegruppene og å gjennomføre gode personalmøter.

Ny oppdatering av veilederen for smittevern i barnehagene

I takt med at en stadig større del av den voksne befolkningen blir fullvaksinert, endres rådene for smittevern i barnehagene. Fredag 13. august kom en ny oppdatering av myndighetenes smittevernveileder.

Publisert:

Den forrige oppdateringen skjedde 25. mars i år. Siden den gang har vi gått inn i en ny fase av covid-19-pandemien.

Ved inngangen til et nytt barnehageår kommer det derfor en ny utgave av smittevernveilederen.

Utdanningsdirektoratet viser til følgende oppdateringer:

  • Generell oppdatering av innhold i henhold til ny kunnskap og smittesituasjonen.
  • Reviderte smittevernråd for ansatte.
  • Oppdatert smittevernråd for grønt tiltaksnivå.
  • Informasjon er tilpasset til system for testing som alternativ til karantene. 

Nye råd om fullvaksinerte ansatte

Det punktet som muligens har størst praktisk betydning i hverdagen i alle barnehager, er det nye rådet på grønt nivå om avstand mellom ansatte som er fullvaksinerte.

I den forrige utgaven sto det: «Hold avstand til andre ansatte».

Dette er nå endret til «Det skal legges til rette for at ansatte kan holde avstand til andre ansatte. De som er beskyttet trenger ikke å holde avstand til andre, men bør ta spesielt hensyn til ubeskyttede i risikogrupper.  

PBL: Gledelig

Administrerende direktør Anne Lindboe i PBL sier det er gledelig at barnehagene nå kan ta enda et steg mot en normal hverdag.

– Barnehagene, foreldre og de ansatte har sammen gjort en stor innsats og bidratt til at vi som nasjon kommer gjennom pandemien på en bedre måte enn vi kunne ha fryktet. Derfor er det veldig bra at det kommer lettelser på tiltakene. Ikke minst vil det gjøre mange oppgaver enklere nå som et nytt kull med ettåringer er på vei inn i barnehagen, sier Anne Lindboe.

Les den nye utgaven av smittevernveilederen her.