Se bilder fra 12. mars-markeringen - og del øyeblikkene fra din barnehage

Se bilder fra 12. mars-markeringen - og del øyeblikkene fra din barnehage

Over hele landet har barnehager deltatt på «Å bry seg er også smittsomt»-markeringen 12. mars. Du kan se bilder fra markeringene og dele øyeblikk fra din barnehage på arrangementssiden på Facebook.

Publisert:

Ifølge kartlegginger som PBL har gjort kan det være om lag 1.000 barnehager som deltar på markeringen fredag 12. mars, ett år etter nedstengningen av Norge.

Se og del bilder fra markeringen

Restriksjoner knyttet til koronapandemien gjør at ikke alle barnehager kan delta aktivt i markeringen som har fått mottoet «Å bry seg er også smittsomt».

For barnehager som deltar, er det mange steder også begrenset på hvilken måte man kan inkludere hele barnehagen i felles markering. For veldig mange er det vanskelig å invitere foreldre eller andre som ikke tilhører kohortene inn i barnehagen.

For å vise hverandre at vi står sammen som ett stort kollegium, vil den digitale delen av markeringen bli ekstra viktig. På barnehagens nettside og i sosiale medier kan vi dele bilder, tekst og video. På den måten kan vi vise hvordan vi alle markerer ettårsdagen for nedstengingen av Norge på vår måte i barnehagen.

Se og del bilder fra markeringen

Hvor og hvordan dele du bilder?

PBL har opprettet et eget Facebook-arrangement som er åpent for alle som ønsker å delta. Her kan barnehagen dele bilder, tekst og video fra sin markering og se hva andre har delt.

Bruk gjerne emneknaggen #barnehagehelter når du deler innholdet. På denne måten deltar vi alle i samme markering på nett.

Men – som i alle andre sammenhenger: Er det barn med på bilder, kan de bare publiseres dersom foreldrene har gitt tillatelse til det, eller der barna er anonymisert.

Bli med på digital markering

Barnehagehelter

12. mars er dagen hvor vi feirer alle barnehagehelter i Norge.

Det har vært lagt ned en stor innsats i barnehagene under pandemien.  Ansatte i barnehager landet rundt har gjort en ekstraordinær innsats for å holde barnehager åpne, gi barn omsorg og et best mulig pedagogisk tilbud, og også ivareta smittevern.

Dette har vært svært viktig, først og fremst for barna, men også for at Norge sammenlignet med mange andre land har kommet relativt bra gjennom ett år med pandemi.

Start en positiv «pandemi»

12. mars skal vi først og fremst være dagen hvor vi heier på hverandre ute i barnehagene.

Men vi skal i den sammenhengen heller ikke glemme at det er andre ute i samfunnet som også har gjort en fantastisk og viktig innsats dette siste året.

Ved å dele bilder av markering med det positive budskapet om «Å bry seg er også smittsomt», kan vi kanskje «smitte» andre deler av samfunnet og starte en positiv pandemi med høyt R-tall.

Del bilder her

Inviter lokalavisa

De barnehager som ønsker og har anledning til det, kan gjerne invitere lokalmedia på besøk. Barnehagen må gjerne fortelle hvordan markeringen er tenkt gjennomført og hvorfor det er kommet i stand en nasjonal markering som dette.

Dersom besøk av lokalmedia ikke er mulig, kan barnehagen gjerne sende bilder og noen linjer om arrangementet til lokalavisen.

Ta kontakt med oss på hvis du ønsker hjelp til å kontakte lokalmedia.