Rammet av streik: – En tung dag for familier og barnehager

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Rammet av streik: – En tung dag for familier og barnehager

Mandag ble 112 barnehager i PBLs tariffområde rammet av streik. – Dette er en vond situasjon for barnehagene og en tung dag for mange familier, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Publisert:

Etter bruddet i meklingen natt til lørdag, er det fra mandag morgen streik i 112 av PBLs medlemsbarnehager. I overkant av 1.000 organiserte i Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta streiker.

Som følge av en varslet opptrapping, vil totalt 200 barnehager bli rammet dersom streiken ikke er avsluttet innen torsdag 20. oktober.

Beklager overfor familiene

Administrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjelderup, karakteriserer dette som en tung dag og beklager overfor alle barn og familier som får et sterkt redusert barnehagetilbud som følge av konflikten.

– Dette er ikke noe vi ønsker og som vi heldigvis svært sjelden opplever. Men slik situasjonen er, ville vi sendt en rekke gode barnehager direkte i skifteretten dersom vi hadde innfridd fagforeningenes krav, sier Schjelderup.

Ros for god håndtering

Selv om svært mange av dem som jobber i barnehager i PBL-området aldri har vært involvert i en streik før, registrerer PBL at de streikerammede barnehagene har håndtert situasjonen profesjonelt og bra.

– Omorganisering av tilbud har, så vidt vi har forstått, gått så smertefritt som det vel er mulig i denne situasjonen. Her er det mange som har gjort en veldig god jobb, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Har – og skal ha – gode vilkår

Han håper at streiken blir kortvarig og sier at PBLs forhandlingsledelse er tilgjengelig 24/7 dersom motparten har et ønske om snarlig kontakt.

– PBL har alltid jobbet for at ansatte i barnehagene skal ha gode vilkår. Engasjerte og dyktige ansatte i private barnehager fortjener konkurransedyktige lønns- og pensjonsvilkår, noe vi også mener at de har. De justeringene som fortsatt gjenstår i pensjonsordningene i PBL-området skal vi også få på plass, men det må skje innenfor økonomisk forsvarlige rammer, sier Jørn-Tommy Schjelderup.