Partene i barnehagestreiken møtes til ny mekling

Bildet er tatt i forbindelse med forhandlingene om hovedoppgjøret 30. august i år. Fra venstre: Jørn-Tommy Schjelderup (PBL), Terje Skyvulstad (Utdanningsforbundet), Trond Ellefsen (Delta) og Anne Green Nilsen (Fagforbundet).

Partene i barnehagestreiken møtes til ny mekling

Tirsdag møter PBL Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta til tvungen mekling hos Riksmekleren. – Vårt klare mål er å bidra til at streiken kan avsluttes, sier PBLs Jørn-Tommy Schjelderup.

Publisert:

Etter mer enn fire uker med barnehagestreik, mener Schjelderup at alle parter bør kjenne på ansvaret for å komme til enighet.

– Belastningen for den uskyldige tredjepart er så stor at partene må vise gjensidig smidighet og vilje til å forhandle frem til man har en løsning. Vi har ingen arbeidsoppgaver som vi prioriterer høyere enn å få en slutt på konflikten. Og det samme regner jeg med gjelder for motparten, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Han understreker at PBL alltid vil være en garantist for at ansatte har konkurransedyktige lønns- og pensjonsvilkår. Samtidig peker han på at PBL ikke kan akseptere krav som vil true eksistensen til en rekke gode barnehager.

– Vi skal også i fremtiden tilby de ansatte like gode vilkår som i offentlig sektor. Men våre medlemmer kan ikke gi ordninger som er vesentlig bedre enn det de får i kommunene, og som i snitt tilsvarer en lønnsøkning på mer enn 15 prosent, sier Schjelderup.

Meklingen hos Riksmekleren starter tirsdag 15. november klokken 15.00. 

Konflikten omfatter hele PBLs tariffområde, med nærmere 1750 barnehager. Totalt er 291 barnehager i 18 kommuner direkte rammet av streiken.

Mandag var det fire uker siden streiken startet.