Ny kontakt mellom partene i barnehagestreiken

Forhandlingsleder Espen Rokkan og administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Ny kontakt mellom partene i barnehagestreiken

Partene i barnehagestreiken har torsdag hatt ny kontakt. PBL håper kontakten kan styrke forutsetningene for å komme tilbake til forhandlingsbordet.

Publisert:

Forhandlingsleder Espen Rokkan i PBL bekrefter at forhandlingsledelsen i PBL torsdag har hatt samtaler med Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta.

Det har ikke vært konkrete forhandlinger, og Riksmekleren har ikke vært inne i bildet. Men i PBL oppfattes kontakten som et steg i riktig retning.

– Vi håper denne kontakten kan bidra til at vi raskt kan gjenoppta dialogen og komme tilbake til forhandlingsbordet. Det er i alle fall vårt mål, sier Espen Rokkan og legger til:

– Denne streiken har skapt en uholdbar situasjon for veldig mange barn, familier og barnehager. Vi er veldig utålmodige etter å komme frem til en løsning på konflikten.

Siden 17. oktober har det vært streik i PBLs tariffområde. Om lag 1.750 PBL-barnehager med 30.000 ansatte er omfattet av konflikten i PBL-området.

Per i dag er om lag 2.400 ansatte tatt ut i streik. Torsdag varslet Utdanningsforbundet og Fagforbundet om plassfratredelse for ytterligere 714 medlemmer fra og med onsdag 9. november.