Se ny film fra PBL om forskjellsbehandling av barn og barnehager

Se ny film fra PBL om forskjellsbehandling av barn og barnehager

Hvordan er finansieringen og økonomien for private barnehager? Er det riktig at det er likebehandling av private og kommunale barnehager? Og hva skjer hvis de planlagte kuttene på flere hundre millioner kroner gjennomføres? En ny film fra PBL gir noen av svarene.

Publisert:

Du har kanskje sett den i sosiale medier allerede?

Hvis ikke kan du se den korte filmen her.

Del filmen med foreldrene og andre interesserte!

PBL oppfordrer alle som ønsker å bidra til mer informasjon og kunnskap om saken, til å dele filmen. For eksempel ved å sende lenke til foreldrene til denne foreldresiden der de kan både se filmen og bidra i kampen for likebehandling, og ved å dele filmen i sosiale medier.

«Her kommer en viktig melding til deg som har barn i barnehage! Vi sier at en god barndom varer hele livet. Og i Norge er barnehagen en helt sentral del av hverdagen for nesten alle barn. Kan vi da godta at staten forskjellsbehandler disse barna?»

Slik starter filmen som forklarer hvordan barn og barnehager forskjellsbehandles. 

Systematisk forskjellsbehandling av barn og barnehager

Mange er ikke klar over den systematiske forskjellsbehandlingen av private og kommunale barnehager, som gir betydelig mindre tilskudd til private enn det kommunene selv bruker på drift av egne barnehager.

I forbindelse med de planlagte kuttene på til sammen om lag 600 millioner kroner (pensjonstilskudd og kapitaltilskudd), mener PBL det er stort behov for mer kunnskap om helheten i finansieringen av de private barnehagene – og også om en stadig mer presset økonomi i de private barnehagene.

Det er denne nye filmen ett av flere bidrag til.

Se filmen