Nå går fristen ut for å levere svar i høringen om omstridte lovforslag

Nå går fristen ut for å levere svar i høringen om omstridte lovforslag

Ønsker du å levere svar i høringen om styring og finansiering av private barnehager, begynner det virkelig å haste. Fristen går ut torsdag 1. februar klokken 23.59.

Publisert:

For tre måneder siden la regjeringen en rekke lovforslag om styring og finansiering av private barnehager ut på høring.

PBL mener flere av forslagene vil ha svært alvorlige konsekvenser for sektoren.

Høringsfristen i denne saken er torsdag 1. februar klokken 23.59.

To viktige punkter

For at departementet skal ha et best mulig grunnlag for å jobbe videre med denne saken, er det svært viktig at så mange som mulig sier sin mening i denne saken.

– Har du lyst til å svare, men ikke har hatt tid til å sette deg grundig inn i hele høringsnotatet til regjeringen, er det likevel fullt mulig å sende høringssvar. Og da er det særlig to punkter som PBL mener det er viktig at så mange som mulig kommenterer, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Avvikler likebehandling og svekker valgfrihet

Det han sikter til er følgende:

  1. Forslaget om å avvikle det nasjonale regelverket for tilskudd til private barnehager.
  • PBL mener dette i praksis er en avvikling av økonomisk likebehandling i sektoren.
  • Forslaget vil gi økt forskjellsbehandling, svekket forutsigbarhet og økt lokalt konfliktnivå mellom private barnehager og kommunene.
  1. Forslaget om å kunne kutte plasser i private barnehager uavhengig av søkertall.
  • Regjeringen foreslår å gi kommunene rett til å redusere antall godkjente plasser i private barnehager. Dette vil styre flere barn mot kommunale barnehager med ledig plass, mot foreldrenes ønsker.
  • Forslaget svekker familienes valgfrihet, og det svekker forutsigbarheten for ansatte og ledere/eiere i private barnehager.

Behøver ikke være omfattende

PBL setter stor pris på det engasjementet medlemsbarnehagene har vist i denne saken og takker alle som allerede har sendt høringssvar.

– Men til dem som ennå ikke har hatt tid til å sende et høringssvar, vil vi minne om at det fortsatt er mulig å få det til, selv i en travel hverdag, sier Schjelderup.

Han sier at et høringssvar ikke behøver å være langt og omfattende, men at det viktigste er at flest mulig stemmer kommer til orde i denne viktige saken.

Skriv ditt høringssvar her

Når du klikker på lenken, gå ned til «Svar med merknad» og skriv (eller lim inn) din tekst. Deretter trykker du «Neste» for å følge de videre instruksene frem til innsending.

Har du spørsmål, ta gjerne kontakt med oss på eller på telefon 75 55 37 00.