PBL og KS arrangerer politisk seminar om ny bemanningsnorm

PBL og KS arrangerer politisk seminar om ny bemanningsnorm

Mandag arrangerer PBL og KS politisk seminar om ny, nasjonal bemanningsnorm for barnehagene. Ledige plasser gjøres tilgjengelig for våre medlemmer i dag klokken 15.00. Første mann til mølla!

Publisert:

Det er politikere med ansvar for barnehager og andre beslutningstakere i barnehagesektoren som er hovedmålgruppe for arrangementet. Påmeldingsfristen for disse har nå gått ut og PBL åpner nå for at også medlemsbarnehager kan sikre seg plass på arrangementet.

Seminaret streames

Seminaret finner sted mandag 12. februar på Thon Hotel Bristol i Oslo, fra klokken 10.00 til 14.00. Programmet inkluderer også gratis lunsj. Seminaret vil bli streamet.

Tirsdag 6. februar klokken 15.00 vil det bli åpnet for påmelding fra dere i medlemsbarnehagene, samt at KS samtidig vil få muligheten til å invitere inn flere aktører fra kommunesektoren.

Her kan du se programmet og melde deg på.

Samler ulike stemmer

Bakgrunnen for seminaret er at Stortinget denne våren skal behandle regjeringens lovforslag om ny, nasjonal bemanningsnorm. Det er ventet at ny bemanningsnorm vil tre i kraft i august, samtidig som skjerpet pedagognorm skal tre i kraft.

Innføringen av en bindende bemanningsnorm vil være den mest omfattende statlige styringen av barnehagesektoren siden innføringen av barnehageloven i 1975.

For å gi politikerne og andre beslutningstakere et best mulig beslutningsgrunnlag for behandlingen av lovforslaget, samler KS og PBL stemmer fra samfunnsdebatten, representanter for barnehageeiere og sentrale politikere for å belyse regjeringens forslag.