Slik kan barnehager bidra til TV-aksjonen

I årets TV-aksjon kan barnehagene bidra til å samle inn penger til Redd Barna. Foto: Redd Barna/Hurras Network

Slik kan barnehager bidra til TV-aksjonen

I en urolig verden er mange barn rammet av krig og konflikt. Den årlige TV-aksjonen samler i år inn penger til Redd Barna og deres arbeid for å gi barn mulighet til å leke, lære og leve i fred. Barnehager kan engasjere seg i årets TV-aksjon på ulike måter.

Publisert:

TV-aksjonen i samarbeid med NRK har vært arrangert hver høst siden i 1974 og regnes som «verdens største dugnad». I år går inntektene til organisasjonen Redd Barnas arbeid for å hjelpe barn som er rammet av krig og konflikt.

Søndag 22. oktober vil om lag 100.000 bøssebærere banke på dører rundt omkring i hele landet. Men også barnehager og skoler kan delta i innsamlingsaksjonen.  

TV-aksjonen peker denne siden på hvordan barnehager og skoler kan engasjere seg i TV-aksjonen. Barnehageløp kan være en særlig aktuell aktivitet.

denne siden er det også informasjon om hvordan barnehager kan samle inn penger ved å opprette Spleis for å samle inn penger til formålet.

TV-aksjonen opplyser at det aldri før har vært så mange barn på flukt som nå. Hvert sjette barn vokser opp med krig og konflikt.

Pengene fra TV-aksjonen skal fordeles mellom Redd Barna-prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. I Norge skal de innsamlede midlene brukes til Redd Barnas arbeid for barn som har flyktet fra krig og konflikt.