Årets barnehage 2022: Se de rørende hyllestene fra foreldrene  

Årets barnehage 2022: Se de rørende hyllestene fra foreldrene  

«Fra første minutt vi besøkte barnehagen, så visste vi at dette var det beste stedet vi kunne få til vårt barn. Vi får all nødvendig informasjon og vi føler at de ansatte er en del av vår utvidede familie».

Publisert:

Det skriver en fornøyd mamma i Oslo som har nominert sitt barns barnehage til prisen Årets barnehage 2022.

«De ansatte har vist en eksepsjonell innsats i året som er gått og vi synes de fortjener en stor oppmerksomhet og ros for hvordan de har jobbet i en ekstremt krevende tid», fortsetter den fornøyde moren i sin begrunnelse for å nominere barnehagen.

Og fornøyd er hun ikke alene om å være. Det har kommet inn godt over 200 forslag fra tilfredse foreldre over hele landet, som mener at nettopp deres barnehage fortjener å tituleres Årets barnehage 2022.

Det setter styreleder i PBL, Eirik Husby, stor pris på.

– Det er alltid hyggelig å lese de mange fine tilbakemeldingene fra foreldrene som setter så stor pris på barnehagen sin. Det viser bare hvor mye barnehagen betyr for foreldrene, og kanskje spesielt har foreldrene lagt merke til dette under pandemien. Men jeg og juryen tar gjerne imot enda flere forslag, så det er bare å fortsette å nominere frem til 1. april, sier Eirik Husby, som også er juryleder for kåringen.

Siste frist for å sende inn forslag er 1. april. Foreslå din barnehage nå!

Prisen Årets barnehage 2022 deles ut på PBL Lederkonferanse mandag 5. september. 

Les mer og meld deg på lederkonferansen. 

Vi har samlet inn et lite knippe av de mange hyllestene som er kommet inn fra foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, tanter og onkler over hele landet:  

I vår barnehage har vi engasjerte ansatte som alltid er blid og glad, genuint interesserte i barna og deres beste. Kreative og oppfinnsomme ansatte. Selve barnehage er ren, gjennomtenkt bygd med bra lekeplass ute i nærheten til natur og flere gode turmuligheter for barna.
Mamma, Oslo
Har mine to barn i denne barnehagen, ett på liten avdeling og ett på stor. Begge barna gleder seg til barnehagen hver dag og det er tydelig at de har det godt der! Barnehagen er liten, men rommer enormt mye kjærlighet. De ansatte bryr seg om hvert enkelt barn og tilrettelegger det som trengs.
Mamma, Bergen
En utrolig flott barnehage med flotte ansatte. Min datter var første kullet i barnehagen. To av barnebarna har gått der med meget fornøyde foreldre. Nå går min datters sønn der, og foreldrene er kjempefornøyde. Utrolig bra oppfølging av barna.
Bestemor, Lillestrøm
Barnehagen har ansatte som ønsker kun det beste for alle barna, ser muligheter hvor andre kunne sett utfordringer og gir barna glede i hverdagen.
Mamma, Harstad
Vanvittig bra barnehage med ansatte som yter langt over forventet. Bøyer meg i støvet.
Pappa, Karmøy
En barnehage basert på verdier som humor, glede, tradisjon, fleksibilitet og engasjement. Både det å være barn og ansatt i denne barnehagen er gøy, lærerikt og utfordrende, på alle de beste måtene.
Mamma, Kristiansand
Fantastisk personale som ser hvert barn. Nydelig beliggenhet som blir brukt som utgangspunkt til minnerike turer/opplevelser. Variert uteareal hvor alle aldre kan utfolde seg trygt.
Pappa, Moss
En barnehage der de ansatte byr på seg selv og er alltid til stede. De tar alt på strak arm. En smilende velkomst på morningen. De er fantastisk gode til å bruke nærområdet og naturen. Ut på tur, aldri sur. Alt det de lærer barna. Gode verdier og omsorg. De er gull verdt! Barna får være nysgjerrige og spørrende. Så de fortjener virkelig å bli årets barnehage. Alt det de har stått i det siste året og fortsatt med ett smil både i levering og henting. De er rett og slett en FANTASTISK god gjeng.
Mamma, Sandnes
En fantastisk barnehage, der barna er i fokus og med hjemmekjærlig miljø både inne og ute. Trygge rammer, venner og nydelige ansatte. Så fantastisk med så mange kunnskapsrike ansatte og fenomenale områder. Barnehagen har masse fine uteområder med dyr som sau, hest og høner hvor barna får være med på alle aktiviteter som har med dyrestell. Barna får også muligheten til å delta med matlaging. Det er varmmat hver dag med sunne og gode måltider til barna. Denne lille barnehagen leverer helt nydelig oppvekst for de viktigste små menneskene våre.
Tante, Averøy
En barnehage med stort og fint uteområde som de utnytter og bruker store deler av tiden. De har også egne minibusser, og drar på turer til fjells og sjøs med barna. De voksne er trygge både for barna og foreldrene, og vi vet at barna har det fantastisk i barnehagen. Gode og faste rutiner gjennom dagen og uka generelt gjør det forutsigbart og lett for barna å vite hva dagen bringer.
Mamma, Steinkjer
De ansatte er til stede med barna (ikke for barna), det er lite sykefravær og bruk av vikarer, de ansatte har jobbet her «for alltid» og er veldig stødige og trygge. Finner på masse gøy med barna, er nytenkende i sine påfunn. Barna er trygge og elsker de voksne. Foreldre får tydelig beskjed om hva det pedagogiske innholdet i barnehagen er hver uke, og tema er gjennomtenkt og gjennomført også med tanke på alder og nivå på barna. De voksne lytter til både barna og foreldre og strekker seg langt for å gjøre alle fornøyde.
Mamma, Bodø.
Fantastisk barnehage! En fryd å følge med barnas utvikling og trygghet i miljøet. Ansatte som har jobbet der i mange år må være et bevis for godt arbeidsmiljø.
Mormor, Bærum
En god og solid barnehage. De har et godt pedagogisk syn på barna og møter disse på en god måte. Barnehagen har egen kokk, og har en sunn matprofil. Slik er barnehagen med på å bygge sunne vaner tidlig i livet. Andre tiltak som «OL-dag» må nevnes. Barnehagen tar tak i samfunnsaktuelle saker og jobber med dette på en god måte overfor barna.
Pappa, Sarpsborg
Den er rett og slett helt fantastisk! Fantastisk god ledelse, som hele tiden strekker seg langt for å videreformidle solid faglig forankring til alle ansatte. Dette speiler seg i hvordan de ansatte opptrer og er sammen med barna! De er helt i tet når det kommer til å drive en barnehage etter de nyeste forskningene. De jobber kontinuerlig med å være en psykisk helsefremmende barnehage, der de prioriterer leken og vennskap som det aller viktigste. De har et nært samarbeid med foreldrene om barnets beste. Og ikke minst så har de en tydelig naturprofil, og bruker hele nærmiljøet som turområde.
Mamma, Færder
Fantastisk personale som passer på at alt skjer på barnas premisser, uteaktiviteter er prioritert, med turer i skog og mark nesten hver dag. I tillegg til egen robåt og aktiviteter i fjæra på sommeren. Flott oppfølging av barna og god kommunikasjon med oss foreldre!
Pappa, Asker.