Har startet jakten på Årets barnehage 2022

Har startet jakten på Årets barnehage 2022

PBL er i gang med å finne kandidater til prisen Årets barnehage 2022. Er det din barnehage som i år fortjener utmerkelsen? Send inn ditt forslag i dag!

Publisert:

I fjor var det Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage som kunne slippe jubelen løs og henge skiltet opp på veggen, som det synlige bevis på at de var Årets barnehage 2021.

Nå er styret i PBL i gang med å finne kandidater til årets pris og styreleder, Eirik Husby, ber om hjelp til å finne de fem finalistene.

Foreslå din kandidat til Årets barnehage 2022

– Prisen årets barnehage er blitt en viktig og anerkjennende pris ute blant våre medlemsbarnehager. Det har i alle år vært en stor respons blant foreldrene som ønsker å nominere sin barnehage. For foreldrene er barnehagen ekstremt viktig. Hver dag overleverer de det kjæreste de har til barnehagen. Og mange foreldre setter stor pris på det tilbudet barna deres får. Ikke minst gjennom pandemien som har vært krevende for mange. Jeg oppfordrer derfor foreldre, besteforeldre, tanter og onkler og alle andre som kjenner til en barnehage som fortjener denne prisen, om å nominere sin kandidat, sier Husby.

– Del prisen med foreldrene

Målet med prisen «Årets barnehage» er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i PBLs medlemsbarnehager.

– Jeg oppfordrer spesielt alle våre medlemsbarnehager om å gjøre prisen kjent og at foreldre, besteforeldre, ansatte og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen, sender inn forslag på sin kandidat til Årets barnehage 2022. Det eneste vi ber om er at det kommer inn en fyldig begrunnelse for hvorfor nettopp din barnehage er en verdig kandidat, sier Husby.

Foreslå din kandidat til prisen Årets barnehage 2022

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til. Husby oppfordrer derfor alle som sender inn forslag om å beskriv barnehagen så godt de kan, slik at juryen får et så godt bilde som mulig for å vurdere de foreslåtte barnehagene.

Pengepremie, heder og ære

Styrelederen i PBL oppfordrer også barnehagene til å dele informasjon om kåringen.

Forslag på kandidater kan sendes inn frem til 1. april. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen. 

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på barnehage.no, og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook.

Prisen er på 25.000 kroner, og et utendørsskilt som synlig bevis på at barnehagen er Årets barnehage 2022.

Prisen deles ut under PBL Lederkonferanse i Bodø 4. til 6. september 2022.

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2021 – Læringsverkstedet Geitspranget naturbarnehage, Stjørdal

2020 – Den blå appelsin Kanvas-barnehage, Oslo

2019 – Haugland gardsbarnehage, Time

2018 – Norlandia Skistua barnehage, Oslo

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell