Her er finalistene til Årets barnehage 2019

Her er finalistene til Årets barnehage 2019

Juryen har kommet frem til de fem PBL-barnehagene som nå kjemper om å bli Årets barnehage 2019! Nå kan du stemme frem din favoritt.

Publisert:

For fjerde gang skal PBL dele ut prisen Årets barnehage og det er foreldrene som i all hovedsak har foreslått kandidater til prisen. Styreleder i PBL og juryformann, Eirik Husby, er imponert over engasjementet foreldrene viser for nettopp sitt barns barnehage.

– Det har vært rørende å lese de mange gode begrunnelsene for hvorfor foreldrene trekker frem sin barnehage. Det vitner om at foreldrene flest er veldig fornøyde med barnehagetilbudet sitt. Noe også alle foreldreundersøkelser de siste årene har bekreftet.

Fem veldig gode barnehager

Det var i vår PBL gikk ut og ba om innspill på kandidater til prisen Årets barnehage 2019. Umiddelbart etter begynte det å strømme på med forslag på medlemsbarnehager fra hele landet. Og engasjementet har vært stort.

– Vi har fått inn forslag fra både foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, naboer, ansatte og tidligere ansatte, ja til og med kolleger fra nabobarnehager som har sendt inn forslag.  Det har derfor vært en utfordrende jobb for juryen å finne frem til hvilke fem kandidater som skulle gå til finalen. Men vi står igjen med fem veldig gode barnehager som alle utmerker seg spesielt, sier Eirik Husby.

De fem finalistene som er valgt ut blant totalt 214 innkomne forslag er:

 1. Asphaugen friluftsbarnehage, Lenvik
 2. Haugland gardsbarnehage, Time
 3. Heimtun barnehage, Vikna
 4. Kidsa Øvsttun barnehage, Bergen
 5. Skrapeklev barnehage, Porsgrunn

Deles ut i september

Prisen deles ut under festmiddagen til PBLs lederkonferanse i Bodø 2. september og er på 25.000 kroner. I tillegg får barnehagen et skilt som bevis på at de er Årets barnehage 2019.

Men før juryen møtes for å kåre en vinner, er det folket som får mulighet til å avgi stemme på sin favoritt. Avstemningen vil pågå helt frem til 18. august.

– Avstemningen er ikke avgjørende, men veiledende for juryen og det er kun mulig å stemme én gang, påpeker Husby.

Vil løfte frem det gode arbeidet

Målet med prisen Årets barnehage 2019 er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i barnehagene. 

Styret i PBL, som er jury for kåringen, har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vinne prisen Årets barnehage 2019:

 • Et basistilbud med høy kvalitet
 • En klar og tydelig pedagogisk profil
 • En god og tydelig ledelse
 • Tilfredse foreldre
 • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
 • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
 • Lavt sykefravær over tid
 • Et godt omdømme

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

Prisen har de foregående årene skapt stort engasjement og begeistring, både blant ansatte, foreldre og andre med tilknytning til barnehagesektoren. Husby oppfordrer nå alle til å engasjere seg i sin favoritt.  

– Det er bare å stemme i vei på sin favoritt og det kan du gjøre helt frem til 18. august, sier han.

Stem på Årets barnehage 2019