Norlandia Skistua kåret til Årets barnehage 2018

Årets barnehage. Norlandia Skistua, her representert med pedagogiske ledere Seline Risan Sævle (t.v.) Mette Drivdal og daglig leder Annette Strand jubler etter å ha blitt kåret til Årets barnehage under festmiddagen til PBL Le

Årets barnehage. Norlandia Skistua, her representert med pedagogiske ledere Seline Risan Sævle (t.v.) Mette Drivdal og daglig leder Annette Strand jubler etter å ha blitt kåret til Årets barnehage under festmiddagen til PBL Lederkonferanse i Bodø.

Norlandia Skistua kåret til Årets barnehage 2018

Norlandia Skistua barnehage i Oslo gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2018. Vinneren ble hedret på PBL Lederkonferanse i Bodø mandag kveld.

Publisert:

– Det er utrolig hyggelig å få en slik utmerkelse, men denne gir jeg først og fremst til de ansatte. Det er deres fortjeneste at jeg står her og mottar prisen, da daglig leder i Skistua barnehage, Annette Strand rett etter at kunnskapsminister Jan Tore Sanner hadde avslørt vinneren mandag kveld.

– Denne er til de ansatte

Pengepremien på 25.000 kroner lover hun i sin helhet skal gå til de ansatte i barnehagen.

– Jeg kan love en bra feiring, for dette er stort, sier en rørt Strand.

Spesielt bet juryen seg merke i et meget imponerende arbeidsmiljø i barnehagen. Noe de to pedagogiske lederne Mette Drivdal og Seline Risan Sævre, som hadde reist sammen med Annette Strand til Bodø, kunne bekrefte.

– Det er et veldig godt samhold og vi samarbeider utrolig godt. Men det hadde vi aldri klart uten en god leder, svarer de.  

Se prisutdelingen på Facebook-siden til barnehage.no

393 barnehager foreslått

Det er tredje gang PBL deler ut prisen Årets barnehage som skal gå til én av de om lag 2000 medlemsbarnehagene i organisasjonen. Totalt kom det inn forslag på 393 forskjellige barnehager fra hele landet, og det har vært et enormt engasjement blant foreldre, besteforeldre og ansatte som i vår foreslo kandidater til prisen. I sommer ble det plukket ut fem finalister som har kjempet om å bli Årets barnehage 2018.

De fem finalistene var:

  • Læringsverkstedet Grandehagen
  • Norlandia Skistua barnehage
  • Prestelva barnehage
  • Småfolk barnehage
  • Tronvik gårdsbarnehage

Edel Ulven (Grandehagen), Annette Strand, Oddrun Kvammen (Pretselva), Anette lauareid Hovda (småfolk) og Øystein Brogård fra Tronvik gårdsbarnehage.   Spente finalister. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner leste opp juryens begrunnelse foran en meget spent gjeng finalister med fra høyre Edel Ulven,Grandehagen barnehage, Annette Strand, Norlandia Skistua barnehage, Oddrun Kvammen, Prestelva barnehage, Anette Lauareid Hovda, Småfolk barnehage og Øystein Brogård fra Tronvik gårdsbarnehage.

Imponert over finalistene

Styreleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) og juryformann Eirik Husby er imponert over de fem finalistene og medgir at det var krevende for styret å kåre en vinner blant de fem.

– Når det er sagt er det en meget verdig vinner fra Oslo, sier Husby.

– Norlandia Skistua leverer veldig bra på alle kriteriene for å bli Årets barnehage. De jobber godt innenfor alle områdene i rammeplanen, påpeker Husby.

I tillegg har de et imponerende lavt sykefravær over tid, svært fornøyde foreldre og ikke minst kan de vise til stor tilfredshet blant de ansatte, sier Husby.

Norlandia Skistua barnehage er en del av Norlandia-konsernet og ligger idyllisk plassert ved Frognerseteren, ved inngangen til Nordmarka. Her er naturen barnas viktigste lekeplass.

Pengepremie, heder og ære

Prisen er på 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et diplom og et utendørsskilt som synlig bevis på at de er Årets barnehage 2018.

– Prisen er først og fremst en hyllest til hele sektoren for den utrolige gode jobben som gjøres i barnehager over hele landet, hver eneste dag. For det er ikke uten grunn at barnehagene scorer svært høyt på tilfredshet blant foreldrene. Hvert år utmerker barnehager – og private barnehager spesielt – seg i store nasjonale undersøkelser om kundetilfredshet, sier styreleder i PBL og juryformann Eirik Husby.

Men det var ikke bare prisvinneren som ble hedret under festmiddagen til PBL Lederkonferanse mandag kveld. Også de fire andre finalistene ble hyllet på scenen med diplom og et gavekort fra utstyrsleverandøren for barnehager, Lekolar, på 2.000 kroner.

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell