Trondalen barnehage kåret til Årets barnehage 2017

Årets barnehage 2017 Trondalen barnehage

Trondalen barnehage kåret til Årets barnehage 2017

Trondalen barnehage i Fredrikstad kommune gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2017. Vinneren ble hedret på en stor konferanse for barnehageledere i Bodø mandag kveld.

Publisert:

– Dette er bare så morsomt, utbryter daglig leder Kristin M. Epland rett etter overrekkelsen. Jeg føler glede, stolthet og takknemlighet. Det er rett og slett overveldende, fortsetter hun og får klemmer av kollegene Hege Fiskerstrand, Gunnhild Teigum Vermedal og Kristine Eriksen.
Spesielt glad er de over at det er foreldrene som har nominert barnehagen.

– Det betyr veldig mye for oss ettersom det er foreldrene som hver dag vurderer vår jobb og som åpenbart er fornøyde med den jobben vi gjør for barna deres.

Trondalen barnehage er en av seks barnehager i Samvirkebarnehagene SA i Fredrikstad og er en viktig del av mangfoldet i Barnehage-Norge.

– Barnehagen har en sterk og tydelig pedagogisk profil og kan vise til mange spennende prosjekter. I tillegg har de et imponerende lavt sykefravær over tid, svært fornøyde foreldre og ikke minst kan de vise til stor tilfredshet blant de ansatte, sier juryformann og styreleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund), Eirik Husby.

Det er om lag 2.000 medlemsbarnehagene i PBL som har kunnet konkurrere om prisen.
Juryen, som består av styret i PBL, har spesielt bitt seg merke i at Trondalen barnehage har satset mye på kompetanseheving blant de ansatte. I dag er alle ansatte enten utdannet barnehagelærere eller barne- og omsorgsarbeidere.

Prisen er på 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et diplom og et utendørsskilt som synlig bevis på at de er Årets barnehage 2017. Hva pengene skal brukes til har ikke Kristin M. Epland rukket å tenke over.
– Det har vi ikke rukket å tenke over en gang, for dette kom som en stor overraskelse på oss. Men det jeg umiddelbart tenker er at pengepremien skal deles i to – en del til barna og en til de ansatte.

– Blir det en feiring for de ansatte?

– Ja, jeg kan love en fest og resten av pengene skal gå til kompetanseheving, lover Epland.

69 barnehagerDet er andre gang PBL deler ut prisen Årets barnehage.
Totalt kom det inn forslag på 69 forskjellige barnehager fra hele landet og det har vært et stort engasjement blant foreldre, besteforeldre og ansatte som i vår foreslo kandidater til prisen. I sommer ble det plukket ut åtte finalister som kunne bli Årets barnehage 2017.

De åtte finalistene var:

  • Bakklandet barnehage, Trondheim
  • Espira Helldalsåsen, Bergen
  • Gammelstua friluftsbarnehage, Overhalla
  • Hannes lekestue, Stavanger
  • Hundremeterskogen barnehage, Nittedal
  • Læringsverkstedet barnehage Nerby, Stange
  • Rudshøgda Kanvas-naturbarnehage, Oslo
  • Trondalen barnehage, Fredrikstad

– Prisen er først og fremst er en hyllest til hele sektoren for den utrolige gode jobben som gjøres i barnehager over hele landet, hver eneste dag. For det er ikke uten grunn at barnehagene scorer svært høyt på tilfredshet blant foreldrene. Hvert år utmerker barnehager – og private barnehager spesielt – seg i store nasjonale undersøkelser om kundetilfredshet, sier styreleder i PBL og juryformann Eirik Husby. 


Tilbakeblikk på PBL Lederkonferanse 2017