Viktig medlemsmøte-turné for PBL – håper på god deltakelse

Administrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjelderup, gleder seg til å møte medlemsbarnehager når PBL i februar og mars reiser rundt i store deler av landet for å arrangere medlemsmøter.

Viktig medlemsmøte-turné for PBL – håper på god deltakelse

I februar og mars reiser PBL til elleve byer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør for å møte medlemsbarnehagene. Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup gleder seg og håper på stort oppmøte og mange innspill foran vårens landsmøte.

Publisert:

For første gang siden før pandemien kan PBL legge ut på en omfattende turné for å møte medlemsbarnehager i de aller fleste fylker i landet.

– Dette er viktige møteplasser mellom oss i PBL-administrasjonen og medlemsbarnehagene. Vi har kontakt med mange av barnehagene via telefon og e-post hver eneste dag. Men dette er en fin anledning for oss til å bli enda mer kjent med hvilke gleder og utfordringer medlemsbarnehagene har, samtidig som det er en fin anledning for medlemsbarnehager å bli enda bedre kjent med hverandre, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Gir informasjon og ber om innspill

Når han og kolleger snart drar ut for å møte medlemsbarnehagene, vil det som alltid handle om å dele viktig informasjon om barnehagedrift og hva som ellers rører seg i sektoren.

I år blir det i tillegg viktig å bruke medlemsmøtene som lyttepost i arbeidet frem mot landsmøtet på Gardermoen 8. og 9. mai.

– Styret er i gang med å utarbeide sitt forslag til strategiplan for de neste to årene. Vi har allerede sendt ut en undersøkelse på e-post, og i tillegg har vi gjennom en artikkel på pbl.no oppfordret medlemsbarnehagene til å komme med innspill. Når vi nå reiser rundt for å møte medlemsbarnehagene ansikt til ansikt, blir dette en ekstra og kjærkommen anledning til å sette oss inn i hva som opptar hver enkelt av barnehagene, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Møter i elleve byer

Han oppfordrer medlemsbarnehager til å sette av tid til å delta på møtene. Programmet ser slik ut:

 • 21.02: Tromsø, Thon Hotel Polar
 • 08.03: Ålesund, Thon Hotel Ålesund
 • 13.03: Bodø, PBL-huset
 • 14.03: Oslo, Thon Conference Universitetsgaten
 • 14.03: Drammen, Scandic Ambassadeur
 • 15.03: Sandefjord, Scandic Park Sandefjord
 • 16.03: Lillehammer, Scandic Lillehammer Hotell
 • 20.03: Trondheim, Folkets Hus Ranheim
 • 21.03: Kristiansand, Thon Hotel Kristiansand
 • 22.03: Bergen, Bergen Kulturhus
 • 23.03: Stavanger, Scandic Stavanger Forus

Se klokkeslett og meld deg på!

Spennende tider

Jørn-Tommy Schjelderup mener det er all grunn til å delta på møtene.

– Det har skjedd veldig mye i sektoren de siste årene, ikke minst politisk. Og vi er inne i en svært spennende fase der det er svært viktig for de mangfoldige og gode tilbudene våre medlemsbarnehager gir, at politikerne gjør veloverveide valg og ikke tråkker feil, sier Schjelderup.

Han viser til at regjeringen har satt i gang et arbeid med å gjennomgå regelverket for finansiering og styring av private barnehager, og kunnskapsministeren har varslet at hun vil legge frem et forslag til helhetlig regelverk innen utgangen av 2023.

– For PBL er det viktig å kunne synliggjøre hvordan gode eller dårlige beslutninger påvirker barnehagenes evne til å levere den høyere og jevnere kvaliteten som statsministeren og kunnskapsministeren har gitt tydelig beskjed om at de jobber for. Vi har selvsagt gjort oss noen tanker om hva som er viktig, men også på dette området vil vi svært gjerne ha innspill fra medlemsbarnehagene, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Se klokkeslett og meld deg på!