Statsråden kommer til PBL-landsmøtet

Tonje Brenna deltok på PBLs landsmøte høsten 2021, som nyinnsatt kunnskapsminister. Når hun kommer til PBLs landsmøte i mai, er det trolig også som fersk nestleder i Arbeiderpartiet.

Statsråden kommer til PBL-landsmøtet

Deler av barnehagestrategien fra regjeringen har vakt sterke reaksjoner fra mange private barnehager. Til PBLs landsmøte kommer kunnskapsminister Tonje Brenna for å snakke til medlemsbarnehagene i PBL.

Publisert:

Det er en høyaktuell statsråd som gjester dag to av PBLs landsmøte:

  • Trolig blir hun valgt som ny nestleder i Arbeiderpartiet på partiets landsmøte, som avvikles få dager før landsmøtet i PBL.
  • Hun har ansvar for det pågående arbeidet med fremtidig regulering og finansiering av private barnehager, et arbeid som kan være helt avgjørende for fremtiden til svært mange av de private barnehagene.  

Det siste opptar åpenbart svært mange av de mer enn 300 deltakerne som er påmeldt PBLs landsmøte. I januar presenterte statsråden regjeringens nye strategi for barnehagesektoren, «Barnehagen for en ny tid». I strategien skisserer regjeringen hvilke ambisjoner den har for sektoren.

Størst har reaksjonene vært mot planene om å la kommunene få større mulighet til å bestemme finansiering og krav til alle barnehager, samt at kommunene skal få styringsrett over opptak, dimensjonering og kapasitet.

Kunnskapsminister Brenna holder sitt innlegg på landsmøtets dag to, om morgenen den 9. mai.

Deltakerne på landsmøtet kan glede seg til et politisk seminar med et svært innholdsrikt og spennende program.