Skal ro i 16 dager for en barndom uten vold og overgrep

Ror til landsmøte. Administrerende direktør Anne Lindboe og Kari Vold Jensen i PBL skal ro på vei til landsmøtet for å sette vold og overgrep mot barn på dagsorden.

Skal ro i 16 dager for en barndom uten vold og overgrep

Administrerende direktør Anne Lindboe og Kari Vold Jensen i PBL skal sammen med over 40 andre deltakere ut på en 16 dagers rotur for å sette vold og overgrep mot barn på dagsorden.

Publisert:

Roturen er i regi av Stine Sofies Stiftelse, og skjer på dagen 19 år etter de grusomme barnedrapene i baneheia i Kristiansand.

På turen, som går fra Grimstad til Oslo, skal følget innom 16 havner hvor det skal settes søkelys på vold og overgrep mot barn. PBLs deltakelse er langt ifra tilfeldig.   

Ror til landsmøtet

– Roturen «På tokt for en god barndom» er en del av vår opptrapping til landsmøtet på Gardermoen 27. og 28. mai. For dit tar jeg med meg Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse for å legge frem en stor og viktig nyhet for våre medlemsbarnehager, sier Anne Lindboe.

Hun vil ikke røpe så mye mer konkret hva PBL og Stine Sofies Stiftelse skal legge frem, men det blir en historisk satsing i PBL, og samarbeidet vil involvere alle medlemsbarnehagene.

– Det jeg kan si er at dette er et av mine absolutte viktigste hjertesaker, og omhandler arbeidet med å forebygge vold og overgrep mot barn. Her har alle som jobber i barnehagesektoren en unik mulighet til å gjøre en forskjell og det skal vi hjelpe dem med, sier Lindboe.

Les mer om PBL Landsm��te og meld deg på

Kjendiser stiller

Hun skal ikke delta på hele roturen. Det skal derimot prosjektleder Kari Vold Jensen, som de siste ukene har ligget i hardtrening med romaskinen hjemme i stua.

– Dette er en utrolig viktig reise for å rette søkelyset på et av våre største utfordringer knyttet til barns sikkerhet og det er det vi skal ro for, sier Jensen.

Totalt er det seks robåter og to skonnerter med på tokten. Totalt er det 30 roere som stiller, deriblant en rekke kjendiser som Olav Tufte, Rune Andersen og Thor Husovd. 

– I hver havn vi skal besøke, er det lagt opp til at barnehager skal få være med seilskutene på dagstokt hvor pedagoger i Stine Sofies Stiftelse har utarbeidet et undervisningsopplegg. Målet er å snakke med barna om vold og overgrep, om kropp og grenser, og om å varsle om vonde opplevelser og hemmeligheter, sier Kari Vold Jensen.

Flere av PBLs medlemsbarnehager har meldt seg på programmet og skal være med ut på tokt. Du kan også følge tokten til Kari og Anne både på instagram og snapchat.