Over 100 påmeldt til PBL Lederkonferanse

Over 100 påmeldt til PBL Lederkonferanse

Det strømmer på med påmeldinger til høstens lederkonferanse i Bodø. Sikre deg plass du også, når vi endelig skal møtes igjen 4. til 6. september.

Publisert:

– Det har rydd inn med påmeldinger jevnt siden vi slapp programmet tirsdag 22. mars. Utrolig artig å se at lederkonferansen fylles opp og det er åpenbart at barnehagelederne nå har lyst å møtes fysisk igjen, sier administerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjelderup.

Han anbefaler de som har tenkt seg til Bodø om å ikke sitte på gjerdet for lenge, men at de benytter muligheten til å melde seg på mens det ennå er godt med plasser ledig.  

– Hotellene fylles fortløpende opp og spesielt på konferansehotellet vårt kan vi ikke garantere rom til alle. Og det har skjedd tidligere at lederkonferansen har blitt utsolgt, påpeker Schjelderup. 

Se programmet og meld deg på PBL Lederkonferanse!

Ny inspirasjon

Og det er ikke så rart at mange barnehageledere vil røre på seg etter to år med pandemi og digital lederkonferanse. 

– Vi gleder oss stort til endelig å kunne møtes igjen! Barnehagene og ikke minst lederne har stått i en svært travel og utfordrende tid, hvor det har vært lite eller ingen tid til faglig utvikling. Vi håper derfor mange får anledning til å ta turen til Bodø og hente nye impulser og inspirasjon, treffe andre kolleger og ta opp igjen den sosiale sammenkomsten som var så viktig for mange av oss før pandemien. Vi gleder oss i alle fall stort til å treffe medlemmene igjen og vi kan by på et svært rikholdig og godt program knyttet opp mot ledelse i barnehagen. Jeg er helt sikker på at det blir både humor og alvor i salen disse to dagene, sier konstituert administrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjelderup.   

Humor og alvor 

lk2022 Bilde til landingsside pblno.jpg

Roger Finjord åpner konferansen mandag morgen og her kan vi love en frisk start på dagen med mye humor og latter i salen. Videre ut over dagen blir det temaet ledelse både fra Jan Spurkeland, Anders Dysvik og Tanja Bø Uggerud, men vi har også satt av rom i programmet til presentasjon av helt ferske forskningsresultater fra stipendiat Tone Rove Nilsen om leken i barnehagen.  

Mandag kveld blir det festmiddag med underholdning av konferansier Dora Thorhallsdottir, og utdeling av prisen Årets barnehage 2022. Husk at siste frist for å nominere barnehager er 1. april. 

Tirsdag skal Dora Thorhallsdottir riste liv i publikum etter festmiddagen mandag kveld, før Elisabeth Staksrud skal snakke om små barn og nettbruk.


Det meste av programmet er med andre ord på plass, men siste foredrag er foreløpig ikke spikret. Dette på grunn av den pågående situasjonen i Europa, med krigen mellom Ukraina og Russland. Flere av PBLs medlemsbarnehager er direkte berørt, ved at de nå tar imot mange barn på flukt. Hvordan skal man best ivareta og hjelpe barn som har opplevd krigens grusomheter og flukten fra hjemlandet? PBL Lederkonferanse vil sette opp et aktuelt foredrag om tematikken. Dette vil være klar i løpet av våren.

Nytt konferansested

Selv om mye av lederkonferansen vil være som de siste årene før pandemien brøt ut, kommer vi med noen nyheter i år som vi håper deltakerne vil sette pris på. 

PBL Lederkonferanse flytter i år ut av Stormen konserthus og inn på Bodøs nyeste og største hotell, Quality Hotel Ramsalt, som ligger nydelig til ved bryggekanten i Bodø sentrum.

Ramsalt.jpg

Vi møtes som så mange ganger før i lavvoen til velkomstmiddag søndag kveld, med nydelig mat servert av Skagen hotell. Her vil kokkene fra Skagen hotell fyre opp grillen og server nydelig tilbehør til maten.

Opplev frisk rib-tur og vakre Kjerringøy

Men for deg som har lyst å få med deg litt av hva Bodø har å by på utenom lederkonferansen, setter vi opp flere turer i nærområdet for deg som vil komme tidlig søndag.  

Det blir mulighet for å delta på byvandring i Bodø sentrum og vår populære rib-tur til Saltstraumen hvor du får med deg strømmen på det aller sterkeste. Nytt i år er at du kan være med på guidet busstur til vakre Kjerringøy, hvor du kan vandre rundt i de samme omgivelsene som innspillingen av årets sesong av «Hver gang vi møtes» på TV2. Det blir omvisning på Kjerringøy gamle handelssted, et av landets aller viktigste bygningskulturminner og det helhetlig best bevarte anlegget av denne typen i Nord-Norge. Her hentet forfatteren Knut Hamsun inspirasjon til flere av sine romaner og filmatisering av noen av bøkene hans som Rosa & Benoni, Pan og Telegrafisten er gjort herifra.

Kjerringøy.jpg

Se programmet og meld deg på!