Webinaret om sårbare barn er fulltegnet

Kjører webinar. Harald Dean og Ole Morten Mouridsen fra Stine Sofies Stiftelse kjører gratis webinar om hvordan barnehagene kan hjelpe sårbare barn som nå står uten barnehageplass under koronapandemien.

Webinaret om sårbare barn er fulltegnet

Webinaret om sårbare barn onsdag er dessverre fulltegnet, men det vil legges ut i sin helhet i etterkant i opptak, som gjøres tilgjengelig for alle. 

Publisert:

Oppdatert 23.03.2020

Pågangen til webinaret har vært over all forventning og ble fulltegnet allerede mandag ettermiddag.  For å sikre at alle som ønsker å få med seg det viktige budskapet fra Stine Sofies Stiftelse, vil webinaret legges ut i opptak i etterkant på pbl.no. 

Det er ikke tvil om at temaet på webinaret, barnehageansattes bekymring for barn som har en utfordrende hjemmesituasjon og nå står uten barnehageplass, opptar mange.

– Vi får mange henvendelser fra barnehager som er usikre på hvordan de skal håndtere barna som har en utfordrende hjemmesituasjon, og som ikke får gå i barnehagen. De samme henvendelsene vet vi at PBL også får. Derfor gikk vi sammen om å sette opp et webinar med dette som tema for å gi gode råd til ansatte i barnehagene, forteller Harald Dean og Ole Morten Mouridsen som konkluderer med at den store påmeldingen viser at det er et stort behov for informasjon der ute. 

Kan stille spørsmål

De jobber begge til vanlig som foredragsholdere i Stine Sofies Stiftelse, og er også ansvarlig for undervisningen i Stine Sofie Barnehagepakke, som er undervisningsdelen om vold og overgrep til barnas verneombud.

I webinaret «Bekymring for barn under koronapandemien: Hva kan man gjør som barnehageansatt når barna er borte fra barnehagen?» vil de belyse hva du og din barnehage kan gjøre dersom dere bekymret for et barn, som nå er hjemme på grunn av koronapandemien.

Mouridsen og Dean anslår at det vil ta et sted mellom 20 og 30 minutter.

–  Det vil også være mulighet for å stille spørsmål underveis som vil bli besvart av fagfolk i Stine Sofies Stiftelse. Dersom det blir mange spørsmål og vi ikke rekker å besvare alle under webinaret blir disse besvart i etterkant. Dessverre vil ikke de som må se webinaret i opptak få mulighet til å stille spørsmål underveis, men de kan sende inn spørsmål også i etterkant, opplyser de to.   

Bekymret for situasjonen

Administrerende direktør i PBL, Anne Lindboe, er svært bekymret for situasjonen til mange barn som nå ikke lenger blir sett og fulgt opp av barnehagen. Hun er derfor svært glad for at PBL og Stine Sofies Stiftelse tilbyr dette webinaret til alle barnehageansatte.  

– Dette kan være en vanskelig situasjon for mange barn, og jeg er glad for at vi løfter denne problematikken til alle landets barnehager. At så mange har meldt seg på, viser bare at dette er viktig. Jeg oppfordrer sde som ikke får det med seg live, ser webinaret i opptak i etterkant for å kunne stille best mulig rustet til å hjelpe de barna som ikke har det så bra hjemme, sier Lindboe.

Hold kontakt med familiene

PBL har aktivt oppfordret barnehagene å holde kontakt med familiene, både de barnehagen har bekymring for – og alle de andre.

– Selv om myndighetene har beordret nedstenging av alle landets skoler og barnehager, har vi fortsatt et samfunnsoppdrag. I en kaotisk ny hverdagssituasjon har mange barnehager fullt opp med å klare å gi et tilbud til barn slik at foresatte med en kritisk samfunnsfunksjon skal få komme seg på jobb – og til barn som av spesielle årsaker ikke har noe godt alternativ hjemme. Dette er helt essensielt for at hjulene skal gå rundt i samfunnet. Men vårt engasjement skal ikke stoppe der, sier Anne Lindboe og legger til:

– En enkel telefon til hjemmet kan gjøre en stor forskjell, både for de foresatte og barna. Vi kan vise familiene at vi tenker på dem og bryr oss selv om vi akkurat nå ikke har den daglige kontakten.