BVO-dagene 2023 er i gang

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL og statssekretær Synnøve Mjeldheim Skaar (Ap) i Kunnskapsdepartementet åpnet årets BVO-dager i Oslo kongressenter mandag formiddag.

BVO-dagene 2023 er i gang

Mandag 27. november klokken 10.00 gikk startskuddet for årets BVO-dager. Om lag 500 deltakere er samlet på Oslo Kongressenter, og 200 følger konferansen digitalt. Over to dager får deltakerne foredrag og kompetansepåfyll om sårbare barn.

Publisert:

Statssekretær Synnøve Mjeldheim Skaar (Ap) i Kunnskapsdepartementet åpnet årets konferanse og trakk i sin åpningstale frem viktigheten med arbeidet med sårbare barn.

Hun innledet med å si at gode barnehager er viktige for alle barn, men ekstra viktig for noen av barna.

– Jeg blir helt rørt av å tenke på hvor mange barn dere kan gjøre enn stor forskjell for, sa Skaar og takket deltakerne både i salen og på nett for at de i en hektisk hverdag setter av tid til en konferanse som denne.

Administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup fulgte opp statssekretærens ord og viste til den økende uroen mange føler på både her hjemme og ute i verden:

– Aldri har vi hatt mer behov for en satsning som Barnas verneombud og satsing på sårbare barn, sa Schjelderup

Viktig årlig møteplass

Konferansens første dag er viet temaet vold og seksuelle overgrep mot barn. Dag to omhandler mobbing i barnehagen og barn med behov for spesiell tilrettelegging.

programmet står en rekke spennende navn som Kingsford Siayor, Lisbeth Iglum Rønhovde, Judith van der Weele og Anita Skorgan.

Utviklingsleder i PBL og programansvarlig for BVO-dagene, Kari Vold Jensen, er stolt av programmet og gir uttrykk for at er stor stas å være i gang med årets konferanse.

– Behovet for kunnskap er stort, og med denne årlige møteplassen ønsker vi å gi sektoren inspirasjon og handlingskompetanse til å fortsette det viktige arbeidet de står i daglig til beste for de aller minste i samfunnet. Derfor er vi så glade for at så mange har prioritert å få med seg også årets konferanse, sier hun.

Lansering av nye nettkurs

Under BVO-dagene 2023 lanseres to nye kurs under BVO-paraplyen:

  • Nettkurset er utviklet av PBL, i samarbeid Foreldreutvalget for barnehager (FUB). Utviklingen er finansiert gjennom Partnerskap mot mobbing, og nettkurset er gratis for alle landets barnehager.
  • Aktivitetsplikten når voksne krenker barn. Dette kurset skal bidra til å øke bevisstheten og forståelsen for hva krenkelser utført av voksne er, når de skjer og hva konsekvensene er for barna. I tillegg vil kurset gi barnehagene kunnskap og verktøy til å jobbe med personalets tilbakemeldingskultur, som skal bidra til å forebygge og stoppe krenkelser utført av voksne.

Les mer om kursene her.

Økt kompetanse i alle barnehager – meld deg på nyhetsbrev

Satsingen Barnas verneombud er etablert av PBL, men retter seg mot alle private og kommunale barnehager i Norge.  BVO har som mål å gi deg som jobber i barnehage økt kompetanse for å se og hjelpe sårbare barn, og da spesielt innenfor følgende fagområder:

  • Vold, alvorlig omsorgssvikt og seksuelle overgrep mot barn
  • Barnehagemiljø, mobbing og krenkelser
  • Barn med behov for spesiell tilrettelegging

Vil du holde deg oppdatert på kompetansetilbud og andre nyheter fra Barnas verneombud, kan du melde deg på nyhetsbrevet.

Meld deg på nyhetsbrev