Bli en grønnere barnehage

Bli en grønnere barnehage

Vi har alle et ansvar for barns helse og miljø, og Norengros ønsker å gjøre det litt enklere for barnehagene å drifte enda mer bærekraftig.

– Vi vet at det er vanskelig å finne frem til de rette produktene i en jungel full av muligheter. Men det har vi løst ved å ha gode bestillingsløsninger og tydelig produktmerking som gjør det enkelt å velge riktig, forteller salgs- og markedsdirektør i Norengros, Torgeir Mork.

Enkelt å velge miljøvennlig

Norengros vil legge til rette for å gjøre det så enkelt som mulig å velge produkter som verken er skadelige for barna eller naturen. Så hvordan kan en barnehage drifte mer bærekraftig?

– Det handler om å ha gode rutiner når det kjøpes inn produkter – og at vi forsøker å unngå plastprodukter.

Det finnes ikke bare farlige kjemikalier i gamle plastleker, men dessverre også i en del nye. Man kan også velge engangsartikler i andre materialer enn plast, sier Mork.

Tusenvis av grønne produkter. I dag har Norengros over 4000 miljømerkede produkter i sitt basissortiment.

– Alle produkter med offentlige miljømerker er tydelig merket i vår nettbutikk. Du har også mulighet til å filtrere søket, slik at kun produkter merket med offentlige miljømerker vises.

Gjennom tydelig vareinformasjon ønsker Norengros å vise barnehagene hvor enkelt det er å velge miljøvennlig.

– Vi skal, så langt det er mulig, benytte produkter fra produsenter som stiller strenge krav til sine produksjonsprosesser og til produktene de leverer. Det vil si produkter som ikke er helsefarlige, ikke forurenser eller forsøpler, og at produktene kan resirkuleres, sier Torgeir Mork.

Reduser miljøbelastningen

Han påpeker også viktigheten av å ta miljøhensyn når barnehagen vurderer renholdsbehov, og ikke minst når man velger rengjøringsmetoder.

–  Riktig utført renhold, gjennom valg av rengjøringsmetoder og renholdssystemer som ikke medfører unødvendig bruk av vann, energi og rengjøringsmidler, vil redusere miljøbelastningen, sier Mork og legger til:

– Se etter miljømerkene Svanemerket, EU-blomsten og Bra miljöval. Dette er miljømerker du kan se etter som en bekreftelse på at du bruker miljøvennlige renholdsprodukter.

Legger grunnlaget for barna

Barnehagene er med å legge grunnlaget for holdninger blant barnehagebarna. Lærer barna om miljø og bærekraft fra tidlig alder, tar de det med seg videre i livet.

– Om alle gjør en liten forskjell for miljøet, for eksempel gjør innkjøp litt mer bærekraftig, blir effekten for miljøet større totalt sett, avslutter Torgeir Mork.

Ønsker du å sjekke hvilke miljømerkede produkter Norengros har?

Som medlem i PBL får du rabatter på alle produkter fra Norengros.