Aldri før har det vært viktigere å være god på trygg mathåndtering i barnehagen og skolen. Og aldri før har interessen for temaet vært større.
Med dette kurset ønsker vi i PBL Mentor Bedriftshelsetjeneste å gi dere tips til å kvalitetssikre deres mathåndtering – både nå under covid-19-pandemien og i hverdagen etterpå. Noen av dere har vært igjennom uker med matpakker, og skal starte opp igjen med matservering.
Andre har praktisert matservering, kombinert med ny organisering i kohorter.
Det viktigste for alle barnehager og skoler er å tilpasse mathåndteringen til det kjøkkenet de har. Det er viktig å forhindre matbåren smitte – og ha grunnleggende hygienetiltak og kontrollrutiner på plass.
Utgangspunktet for første delen av kurset er veilederen fra Mattilsynet som heter «Trygg mat i barnehager».
I den andre delen av kurset ønsker vi å gi dere tips til å kvalitetssikre deres praksis rundt mathåndteringen.
Fokusområder er:
- Gode arbeidsrutiner for oppbevaring, tillaging og servering av mat.
- Krav til kjøkkenpersonalet.
- Risikovurdering og kontrolltiltak.