Førstehjelpskurs for ansatte i barnehagen

Førstehjelpskurs for ansatte i barnehagen

Alle ansatte i barnehagen må kunne livreddende førstehjelp. Opplæringen skal sette hver medarbeider i stand til å vurdere, agere og varsle om skader og sykdommer som kan oppstå i barnegruppen, eventuelt blant ansatte.

Sted og tid

16:00 - 19:00
Påmeldingsfristen er passert
12:00 - 15:00
Bergen, PBL Bedriftshelsetjeneste AS
12:00 - 15:00
Oslo, Rådhusgata 5b, 4 et
12:00 - 15:00
Bergen, PBL Bedriftshelsetjeneste AS

Pris

1.390 kroner

Målgruppe

Alle ansatte

Deltakerne skal få kunnskap om hvordan de skal utføre grunnleggende førstehjelp, hvordan de skal vurdere situasjoner og ta de riktige avgjørelser. De får kunnskap om fornuftig førstehjelpsutstyr og hvor viktig det er med rutiner og opplæring som er kjent for alle ansatte.

Arbeidstilsynet anbefaler at førstehjelpsopplæring gjennomføres regelmessig, helst med 12-18 mnd mellomrom.

Innhold/tema
Hva er livreddende førstehjelp?
Frie luftveier
Varsling
Pasientundersøkelse
Bevisstløshet og sideleie
Hjerte- og lungeredning
Fremmedlegeme i luftveier
Barn og skader
Barn og sykdom

Alle kursdeltakere vil motta en førstehjelpsbok til verdi av kr 149,- som er inkludert i prisen. Instruktøren sender kursbevis på e-post i etterkant av kurset.

Kursholdere

Lise Marie Grøttland Brox

Lise er HMS-rådgiver, sykepleier og HMS-verneingeniør i PBL Bedriftshelsetjeneste. Hun arbeider med å lære barnehager om å arbeide smart med systematisk HMS og dokumentasjon. Hun utfører inneklima kartlegginger, rådgivning og opplæring, samt at hun er opptatt av støy forebyggende tiltak i barnehagene. Hun har lang erfaring som leder i kommunal helse sektor og arbeider med psykososiale arbeidsmiljøspørsmål som konflikthåndtering, stressmestring og utfører veiledning samt kurs innen psykososialt arbeidsmiljø.

Sølvi Mellingen

Sølvi Mellingen er HMS-rådgiver og yrkeshygieniker i PBL Bedriftshelsetjeneste. Hun bistår blant annet med rådgivning og veiledning innenfor generelt HMS-arbeid og yrkeshygiene. Hun jobber med yrkeshygieniske kartlegginger som f.eks. inneklima, fuktskader, belysning, støy og kjemikalier. Hun underviser i systematisk HMS-arbeid og risikoanalyse, og skreddersyr interne kurs etter barnehagens behov. Sølvi er utdannet HMS-ingeniør fra Høgskulen Stord/Haugesund, og har erfaring som HMS-rådgiver og yrkeshygieniker i bedriftshelsetjeneste for ulike bransjer.