Veilederen oppdatert – nå kan syke ansatte komme raskere tilbake på jobb

Veilederen oppdatert – nå kan syke ansatte komme raskere tilbake på jobb

Barnehageansatte som er hjemme med milde luftveissymptomer trenger ikke lenger vente til de er helt uten symptomer før de kommer tilbake på jobb.

Publisert:

Det fremgår av en oppdatering i smittevernveilederen for barnehage denne uken.

I den forrige versjonen het det:

«Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.»

Dette er oppdatert til:

«Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen. Ansatte og barn skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Hvis du mistenker at du er syk med koronaviruset (FHI.no).»

– Samme prinsippet for barn og voksne

Overlege Margrethe Greve-Isdahl fra Folkehelseinstituttet omtalte endringen da hun deltok på PBLs digitale lederkonferanse tirsdag.

– Nå gjelder samme prinsippet for både barn og voksne. Hvis det er nyoppståtte symptomer, og litt påvirket form, så skal man være hjemme. Når du er i form igjen, selv om du fortsatt har litt snørr eller hoste, så kan du komme tilbake på jobb, sa Greve-Isdahl under konferansen.

Konferansier Trude Teige, PBL-direktør Anne Lindboe og overlege Margrethe Greve-Isdahl fra FHI under PBLs lederkonferanse tirsdag.

PBL: Enklere hverdag

PBLs administrerende direktør Anne Lindboe mener denne justeringen vil gjøre hverdagen enklere for barnehagene i tiden som kommer. Kravet om at ansatte skulle være symptomfrie før de kunne komme tilbake på jobb, ville sannsynligvis ført til mange stengte avdelinger og barnehager ut over høsten og vinteren.

– Vi vet at dette er et spørsmål som veldig mange medlemsbarnehager har vært opptatt av. Så når denne presiseringen nå er kommet, blir det nok oppfattet veldig positivt, sier Anne Lindboe.