PBL ser frem til konstruktivt samarbeid med ny regjering

Anne Lindboe er administrerende direktør i PBL.

PBL ser frem til konstruktivt samarbeid med ny regjering

Ikke uventet går det mot regjeringsskifte etter at Ap, Sp og SV sikret flertall i stortingsvalget. PBL ser frem til en konstruktiv dialog om fremtidig kvalitet og mangfold i barnehagesektoren, både med partiene som kommer i posisjon og dem som danner ny opposisjon.

Publisert:

– For oss er ikke navnene på partiene som styrer det viktigste. For oss handler det om å jobbe seg frem til gode løsninger, til beste for barn, foreldre, ansatte og barnehagesektoren og samfunnet som helhet. Og det har PBL tradisjoner for å få til under vekslende politiske flertall, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Rødgrønt flertall

Mandag kveld ble det klart at den sittende regjeringen bestående av Høyre, KrF og Venstre ikke har fått fornyet tillit av velgerne.

De tidligere rødgrønne regjeringspartnerne Ap, Sp og SV sikret seg flertall på Stortinget for den kommende fireårsperioden. Forhandlingene på rødgrønn side de nærmeste ukene vil avgjøre hvilke partier som skal inngå i den nye regjeringen ledet av Jonas Gahr Støre (Ap).

Partier med erfaring

Anne Lindboe er spent på hvordan regjeringsskiftet vil påvirke arbeidet med nye reguleringer i barnehagesektoren.

– Men uansett om det blir ett, to eller tre partier i den nye regjeringen, er dette partier som har erfaring med det å sitte med ansvar. Derfor har vi god tro på at en ny regjering vil lytte til barnehagesektoren før de foretar viktige beslutninger om den, sier Anne Lindboe.

Ønsker å bidra med mer kvalitet

Hun legger til at private barnehager har vært og er en viktig del av barnehagesektoren. Private barnehager tilbyr gode og mangfoldige tilbud til familiene og gode lønns- og pensjonsvilkår til de ansatte. Private barnehager sparer dessuten hvert år kommunene for et milliardbeløp, penger som frigjøres til andre gode formål.

– Våre medlemsbarnehager er klare for å levere enda høyere og enda jevnere kvalitet på tjenestene i årene som kommer, for det fortjener barna. Da trengs det gode reguleringer av sektoren, som gir insentiver både for kommuner og private barnehager til å satse på kvalitet i stedet for kutt. Dette ønsker vi å bidra til, både i dialog med den kommende regjeringen og den nye opposisjonen, sier Anne Lindboe.