Se opptaket av PBL og NHOs seminar om velferd

Anne Lindboe og Ole Erik Almlid, administrerende direktør i henholdsvis PBL og NHO, inviterte onsdag til felles seminar om private aktører i offentlig finansiert velferd.

Se opptaket av PBL og NHOs seminar om velferd

Med seminaret «Verdien av private tilbydere» rettet NHO og PBL onsdag søkelyset på de private tilbydernes rolle i velferdssamfunnet – i dag og i fremtiden.

Publisert:

Arrangementet ble gjennomført i Arendal som en del av Arendalsuka, og det ble strømmet direkte via både NHOs og PBLs facebooksider.

I tillegg til NHOs og PBLs administrerende direktører, Ole Erik Almlid og Anne Lindboe, deltok blant andre Øystein Dørum (sjeføkonom i NHO), Kåre Hagen (leder av Velferdstjenesteutvalget), Arve Kambe (Mio Gruppen), Hans Jacob Sundby (Læringsverkstedet), samt Jan Oddvar Skisland (Ap) og Anne Renate Hægeland (H), henholdsvis ordfører og opposisjonsleder i Kristiansand bystyre.

Med dette seminaret forsøker NHO og PBL å sette verdien av de private aktørene i lokalsamfunn på dagsorden. Hvilken rolle spiller private tjenestetilbydere for dagens helse- og velferdstilbud, og hvordan kan disse nyttiggjøres på en måte som ivaretar både barn og eldre i kommunene?

I seminaret blir det også pekt på hvilke utfordringer Norge og kommunene står overfor med tanke på produksjon av velferdstjenester når den lenge varslede eldrebølgen inntreffer og oljealderen går mot slutten.

Se seminaret i opptak her. Seminaret starter 13.30 minutter inn i opptaket.