Arendalsuka: Følg debatten om mattilbudet i barnehagen

Arendalsuka: Følg debatten om mattilbudet i barnehagen

Nylig offentliggjorde Forbrukerrådet en rapport som viser store forskjeller i mattilbudet i barnehagene. Arild M. Olsen deltar i debatt om temaet tirsdag. Den kan du følge live på Facebook.

Publisert:

Barneårene legger grunnlaget for en god helse. I snitt setter barna seg til bords 3000 ganger i barnehageårene, og helsemyndighetenes har høye krav til måltidene. Foreldre burde derfor føle seg trygge på at barna får riktig mat i barnehagen.

Forbrukerrådet og Kost- og ernæringsforbundet viser i en fersk rapport at dette ikke er tilfelle. Det er store forskjeller i kvaliteten i mattilbudet som forsterker sosiale ulikheter. Hvordan følger kommunene dette opp?

Det er blant annet spørsmålet som stilles når rapporten blir debattert under Arendalsuka tirsdag 14. august. I panelet stiller administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen sammen med eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen og 1. nestleder i KS, Mette Gundersen.

Debatten starter klokken 09.00 og vi streamer deler av arrangementet live på vår Facebook-side.

I den ferske undersøkelsen som er utført av Norstat kommer det blant annet frem at: 

  • 36 prosent av foreldrene ikke kan si seg enig i at det er fornøyd med maten, med tanke på prisen de betaler.
  • Én av fire foreldre mener at barnehagen ikke tilbyr et godt utvalg av sunn mat.
  • Én av tre synes ikke maten er variert nok.

Undersøkelsen viser videre at det er stor forskjell i tilfredsheten med mattilbudet i private og kommunale barnehager. Foreldre med barn i private barnehager er betydelig mer fornøyde med hva barna får servert, enn det foreldre med barn i kommunale barnehager er.

Det viser seg også at private barnehager oftere serverer frukt og grønnsaker enn de kommunale barnehagene og det påpekes spesielt at barnehager i Oslo serverer frukt sjeldnere enn andre steder i landet.