Inviterer alle barnehager til å bli med på #GRØNNSUPERDAG 

Å plukke søppel i strandkanten er ett av mange forslag til aktiviteter barnehagene kan gjøre for å markere #GRØNNSUPERDAG

Inviterer alle barnehager til å bli med på #GRØNNSUPERDAG 

For å rette søkelys på miljø og klima inviteres alle landets barnehager til å delta på #GRØNNSUPERDAG fredag 4. juni.

Publisert:

#GRØNNSUPERDAG skal være norske skoler og barnehagers feiring av verdens miljødag. Nå inviteres alle landets barnehager til å sette sitt preg på markeringen.

– Vårt ønske er at #GRØNNSUPERDAG skal bli en nasjonal markering av barn og unges viktige engasjement for miljø og klima, sier prosjektleder Linda Cecilie Dale i Grønt Flagg.

Forslag til aktiviteter

Hun påpeker at barnehagene ikke trenger å lage et voldsomt opplegg for å delta, men håper dagen skal inspirere og stimulere alle barn, lærere, foreldre og nærmiljø til å ta bedre vare på naturen.

Grønt Flagg har utarbeidet noen forslag til aktiviteter barn og ansatte kan finne på, til inspirasjon for barnehagene, men Dale understreker at det er helt opp til den enkelte barnehage hvordan de ønsker å markere dagen.

– Man kan for eksempel plukke søppel i strandsonen, forberede kjøkkenhager, så bievennlige planter, lage et klimavennlig måltid eller lage kunst og leker av gjenvunnet materiell. Det er helt opp til barnehagene å bestemme hvilke aktiviteter de gjør. Det er summen av alt det barn og unge bidrar med som skal gjøre #GRØNNSUPERDAG til en skikkelig super dag, sier Dale.

Årlig markering

Grønt Flag har også laget materiell barnehagen kan benytte til markeringen. Les mer om markeringen og hvordan barnehagen kan delta her.

Planen er at markeringen skal bli en årlig tradisjon i forbindelse med verdens miljødag 5. juni.