Siste mulighet for å nominere kandidater til Årets barnehage 2021!

Siste mulighet for å nominere kandidater til Årets barnehage 2021!

Det har kommet inn mange gode forslag på kandidater til Årets barnehage 2021, men styreleder i PBL, Eirik Husby, vil ha inn enda flere! Siste frist for å nominere kandidater er 30. mai!

Publisert:

I fjor var det Den blå appelsin Kanvas-barnehage som kunne slippe jubelen løs og henge skiltet opp på veggen som det synlige bevis på at de var Årets barnehage 2020.

Nå er styret i PBL godt i gang  med å finne kandidater til årets pris. En pris som ifølge styreleder og juryleder Eirik Husby har fått enorm oppslutning siden den første gang ble delt ut i 2016.

Send inn forslag på din kandidat til årets barnehage

Del prisen med foreldrene

– Antall nominasjoner har toppet seg for hvert år, og i fjor kom det inn 700 forslag på barnehager fra hele landet, noe som ble ny rekordoppslutning, sier Eirik Husby.

Nå håper han på en like stor oppslutning når vi nå nærmer oss siste frist for å nominere barnehager til årets pris. 

– Det har vært et spesielt og utfodrende år hvor barnehagene har strukket seg veldig langt for å gi barna et godt og trygt tilbud under pandemien. Jeg oppfordrer spesielt alle våre medlemsbarnehager om å gjøre prisen kjent og at foreldre, besteforeldre, ansatte og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen, sender inn forslag på sin kandidat til Årets barnehage. Det eneste vi ber om er at det kommer inn en fyldig begrunnelse for hvorfor nettopp din barnehage er Årets barnehage 2021, sier Husby.

Send inn forslag på din kandidat til årets barnehage

Må begrunnes

Målet med prisen «Årets barnehage» er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i PBLs medlemsbarnehager.

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til. Husby oppfordrer alle som sender inn forslag om å beskriv barnehagen så godt de kan, slik at juryen får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene.

Pengepremie, heder og ære

Nå oppfordrer Eirik Husby barnehagene til å dele informasjon om kåringen med foreldre, ansatte og andre som er opptatt av barnehagen sin.

Forslag på kandidater kan sendes inn frem til 30. mai. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen. 

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på barnehage.no, og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook.

Prisen er på 25.000 kroner, og et utendørsskilt som synlig bevis på at barnehagen er Årets barnehage 2021.

Send inn forslag på din kandidat til Årets barnehage

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2020 – Den blå appelsin Kanvas-barnehage, Oslo

2019 – Haugland gardsbarnehage, Time

2018 – Norlandia Skistua barnehage, Oslo

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell