Nå starter jakten på Årets barnehage 2021

Nå starter jakten på Årets barnehage 2021

For sjette gang skal PBL kåre Årets barnehage og jakten på årets vinner er i gang. Blir det din barnehage som mottar prisen i år?

Publisert:

I fjor var det Den blå appelsin Kanvas-barnehage som kunne slippe jubelen løs og henge skiltet opp på veggen som det synlige bevis på at de var Årets barnehage 2020.

Nå er styret i PBL i gang med å finne kandidater til årets pris. En pris som ifølge styreleder og juryleder Eirik Husby har fått enorm oppslutning siden den første gang ble delt ut i 2016.

Send inn forslag på din kandidat til årets barnehage

Del prisen med foreldrene

– Antall nominasjoner har toppet seg for hvert år, og i fjor kom det inn 700 forslag på barnehager fra hele landet, noe som ble ny rekordoppslutning, sier Eirik Husby.

Han mener det vitner om stor interesse for prisen og ikke minst et høyt engasjement blant dem som foreslår prisen.

– Når vi vet at de aller fleste forslagene sendes inn fra foreldre som mener at nettopp deres barnehage fortjener denne prisen, så er det den beste tilbakemeldingen barnehagene kan få, påpeker Husby og kommer med følgende oppfordring:  

– Foreldre, besteforeldre, ansatte og andre som har en barnehage de mener fortjener prisen, send inn forslag på kandidat til Årets barnehage. Det eneste vi ber om er at det kommer inn en fyldig begrunnelse for hvorfor nettopp din barnehage er Årets barnehage 2021.

– For det er foreldrene som i all hovedsak sender inn forslag på kandidater, legger Husby til.

Send inn forslag på din kandidat til årets barnehage

Må begrunnes

Målet med prisen «Årets barnehage» er å løfte frem det gode arbeidet som gjøres i PBLs medlemsbarnehager.

Det er styret i PBL som er jury for kåringen og har satt følgende kriterier for at kandidatene skal kunne vurderes som kandidat til prisen:

  • Et basistilbud med høy kvalitet
  • En klar og tydelig pedagogisk profil
  • En god og tydelig ledelse
  • Tilfredse foreldre
  • Prosjekt(er) som har vært utviklende og nytenkende
  • Et godt arbeidsmiljø i barnehagen
  • Lavt sykefravær over tid
  • Et godt omdømme

Det er ikke nødvendigvis alle kriteriene foreldre kjenner like godt til. Husby oppfordrer alle som sender inn forslag om å beskriv barnehagen så godt de kan, slik at juryen får et så godt bilde som mulig for å vurdere kandidatene.

Pengepremie, heder og ære

Nå oppfordrer Eirik Husby barnehagene til å dele informasjon om kåringen med foreldre, ansatte og andre som er opptatt av barnehagen sin.

Forslag på kandidater kan sendes inn frem til 16. mai. Deretter skal juryen gjennomgå alle forslagene og komme frem til fem barnehager som går til finalen. 

– Når vi har valgt ut de fem kandidatene som går videre til finalen, vil disse bli presentert med intervjuer på barnehage.no, og det vil bli mulighet for å stemme på de fem finalistene på Facebook.

Prisen er på 25.000 kroner, og et utendørsskilt som synlig bevis på at barnehagen er Årets barnehage 2021.

Send inn forslag på din kandidat til Årets barnehage

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2020 – Den blå appelsin Kanvas-barnehage, Oslo

2019 – Haugland gardsbarnehage, Time

2018 – Norlandia Skistua barnehage, Oslo

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell