Den blå appelsin Kanvas-barnehage er årets barnehage!

Årets barnehage 2020. Daglig leder i Den blå appelsin kanvas-barnehage, Pia K. Halvorsen jubler her sammen med deler av personalgruppen etter at de fikk overrakt prisen Årets barnehage 2020 av juryleder Eirik Husby og ordfører i Oslo, Marianne Borgen, i forbindelse med PBL Lederkonferanse.

Den blå appelsin Kanvas-barnehage er årets barnehage!

Den blå appelsin Kanvas-barnehage i Oslo gikk helt til topps i kåringen av Årets barnehage 2020. Vinneren ble hedret på PBLs digitale lederkonferanse og daglig leder Pia K. Halvorsen lover en skikkelig fest for barnehagebarna.

Publisert:

– Det er kjempestas med en slik anerkjennelse, og dette er en lagseier for jeg har et helt fantastisk team her og en stiftelse i ryggen som satser så mye på utvikling. Og hver gang det utviklingstoget går, så hopper vi på, sa daglig leder Pia Katarina Halvorsen rett etter at kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby hadde avslørt vinneren på den direktesendte lederkonferansen.

Og utenfor barnehagen ventet styreleder i PBL (Private barnehagers landsforbund), Eirik Husby og ordfører i Oslo, Marianne Borgen, klar for å dele ut prisen.

– Gratulerer så mye med prisen. Dere gjør Oslos kanskje viktigste jobb og jeg har stor respekt for den jobben alle ansatte gjør i barnehagene, sa Borgen og trakk frem at Den blå appelsin synes å jobbe spesielt godt med barns medvirkning og bærekraftig utvikling – og overrakte Den blå appelsin en fotball med bærekraftmålene på.

En gave som så ut til å falle i spesielt god smak hos vinnerne, som kunne røpe at den store drømmen er å bygge en ballbinge som de også kan bruke til skøytebane vinterstid.   

Hyller de ansatte

Pia Katarina Halvorsen er ikke i tvil om at de ansatte i Den blå appelsin skal ha mye av æren for at barnehagen vinner prisen.

– Personalet er helt rå. De er så engasjerte, ambisiøse og genuint opptatt av å gi barna gode barndomsopplevelser. Og vi har fantastiske foreldre som spiller oss gode.  

På spørsmål om hvordan Den blå appelsin skal feire at de er Årets barnehage 2020, er ikke Halvorsen i tvil.

– Er det noe vi er gode på så er det å feire. . Vi feirer alt som feires kan, men når vi skal feire så sprø vi alltid de viktigste her – altså barna – hva vi skal gjøre. Så nå blir det et møte så skal vi sjekke hva barna har lyst til å gjøre og de skal få akkurat det de vil.

700 barnehager foreslått

Det er femte gang PBL deler ut prisen Årets barnehage som skal gå til én av de om lag 1900 medlemsbarnehagene i organisasjonen. Totalt kom det inn 700 forslag på kandidater fra hele landet, og det har vært et enormt engasjement blant foreldre, besteforeldre og ansatte som i vår foreslo kandidater til prisen. I sommer ble det plukket ut fem finalister som har kjempet om å bli Årets barnehage 2020.

De fem finalistene var:

  • Blåbærgrenda barnehage, Rælingen
  • Den blå appelsin Kanvas-barnehage, Oslo
  • Læringsverkstedet Løvåsen, Harstad
  • Regnbuen barnehage, Vefsn
  • Tågvollan barnehage, Oppdal

Imponert over finalistene

Styreleder i PBL (Private Barnehagers Landsforbund) og juryformann Eirik Husby er imponert over de fem finalistene og medgir at det var krevende for styret å kåre en vinner blant de fem.

Styreleder i PBL, Eirik Huby.

– Det er vanskelig å kåre en vinner, men dette er en utrolig morsom jobb og det er en meget verdig vinner fra Oslo som er Årets barnehage 2020, sier Husby.

– Den blå appelsin Kanvas-barnehage leverer veldig bra på alle kriteriene for å bli Årets barnehage. De jobber godt innenfor alle områdene i rammeplanen og er ekstremt gode både på kunnskapsinnhenting og ikke minst kunnskapsdeling med andre barnehager, påpeker Husby.

I tillegg har de et imponerende lavt sykefravær over tid, svært fornøyde foreldre med toppscore på foreldreundersøkelsen til Utdanningsdirektoratet og de har mange spennende prosjekter, deriblant bærekraftig utvikling hvor de har jobbet svært godt med å redusere plastbruken i barnehagen. 

Pengepremie, heder og ære

Prisen er på 25.000 kroner, og et utendørsskilt som synlig bevis på at de er Årets barnehage 2020. I tillegg blir alle de fem finalistene hyllet med diplom og et gavekort fra utstyrsleverandøren for barnehager, Lekolar, på 2.000 kroner.

– Prisen er først og fremst en hyllest til hele sektoren for den utrolige gode jobben som gjøres i barnehager over hele landet, hver eneste dag. For det er ikke uten grunn at barnehagene scorer svært høyt på tilfredshet blant foreldrene. Hvert år utmerker barnehager – og private barnehager spesielt – seg i store nasjonale undersøkelser om kundetilfredshet, sier styreleder i PBL og juryformann Eirik Husby.

Tidligere vinnere av prisen Årets barnehage:

2019 – Haugland gardsbarnehage, Time

2018 – Norlandia Skistua barnehage, Oslo

2017 – Trondalen barnehage, Fredrikstad

2016 – Langøy friluftsbarnehage, Fjell