Høy oppslutning om Årets barnehage 2018

Høy oppslutning om Årets barnehage 2018

Fem finalister kjemper om å bli Årets barnehage 2018. I hele sommer har flere tusen stemt frem sin favoritt, og det er fortsatt mulig å stemme i noen uker til.

Publisert:

Det er tredje gang PBL deler ut prisen og det skjer under festmiddagen i forbindelse med PBLs lederkonferanse i Bodø 2. til 4. september.

Les mer og meld deg på PBL Lederkonferanse   

Da de fem finalistene ble klare i midten juni og ble samtlige kandidater også presentert med intervju på barnehage.no. Les mer om de fem finalistene ved å klikke på barnehagen.

  1. Læringsverkstedet Grandehagen
  2. Norlandia Skistua barnehage
  3. Prestelva barnehage
  4. Småfolk barnehage
  5. Tronvik gårdsbarnehage

I år som de to foregående årene foregår det en uhøytidelig avstemning på Facebook gjennom sommeren, hvor du kan stemme på din favoritt. Så langt i sommer har det vært en enormt stor oppslutning om avstemningen. 

– Jeg kan avsløre at det er veldig jevnt blant finalistene og det er kun noen få stemmer som skiller enkelte av kandidatene. Men det er viktig å understreke at avstemningen kun er veiledende og ikke avgjørende for juryens vurdering, sier juryformann og styreleder i PBL, Eirik Husby.

Rekordmange forslag

Etter at PBL i mars i år åpnet for at alle som ønsket kunne nominere barnehager til prisen, har det kommet inn totalt 539 forslag fordelt på 393 barnehager fra hele landet.

–     Det viser at prisen har stor oppslutning der ute og når vi vet at de aller fleste nominasjonene kommer fra foreldre, så sier det noe om høy tilfredshet med barnehagene, sier Husby.

I løpet av en grundig prosess kom juryen til slutt frem til de fem finalistene som nå kjemper om den gjeve tittelen Årets barnehage 2018.

25.000 kroner

Selv om det til slutt vil stå igjen én vinner, påpeker Eirik Husby at alle som er foreslått kan være kjempefornøyde med jobben de gjør for barnehagebarna hver dag.

Hvem som vinner avsløres på PBLs lederkonferanse 3. september. Vinneren får 25.000 kroner og et skilt som synlig bevis på at de er «Årets barnehage 2018».