PBL deltar på Arendalsuka

Administrerende direktør Anne Lindboe og styreleder Eirik Husby deltar begge på Arendalsuka som begynner mandag 12. august.

PBL deltar på Arendalsuka

PBL er også i år til stede under Arendalsuka som åpner mandag 12. august.

Publisert:

Arendalsuka er Norges største politiske møteplass. Under Arendalsuka møtes aktører fra politikk, samfunns- og næringsliv til diskusjoner, debatter og ulike arrangement.

PBL har deltatt på Arendalsuka de siste årene og er også på plass i år.

Fra administrasjonen deltar blant annet administrerende direktør Anne Lindboe. PBLs styreleder Eirik Husby er også på plass i Arendal i forbindelse med arrangementet.

Dette er noe av det som står på programmet for PBL denne uken:

Kvalitet i barnehagen – vår viktigste investering?

Mandag deltar PBL-direktør Anne Lindboe i en debatt som arrangeres av Handelshøgskolen BI. Debatten skal blant annet handle om hva som kjennetegner kvalitet i barnehagen, hvordan vi kan sikre kvalitet i alle barnehager og hvilken rolle barnehageeier skal ha i å sikre lik kvalitet i alle barnehager.

Blant de andre deltakerne er Ratib Lekhal, førsteamanuensis ved Institutt for kommunikasjon og kultur på Handelshøyskolen BI, Gudrun Skancke Eriksen, rådgiver ved fagstab i Sandnes kommune og altså PBL-direktør Anne Lindboe.

Les mer om arrangementet her på arendalsuka.no.

Barnas verneombud – ny satsing for sårbare barn i barnehager

Mandag ettermiddag arrangerer PBL miniseminaret «Barnas verneombud – ny satsing for sårbare barn».

Med nysatsingen barnas verneombud skal Stine Sofies Stiftelse og PBL (Private Barnehagers Landsforbund) bidra til at barnehagene blir enda bedre i arbeidet med å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn.

I tillegg til PBL deltar Stine Sofies Stiftelse, Janne Røer-Skaara i Framsyn barnehage i Lillesand og politikerne Guri Melby (V) og Ingelin Noresjø (KrF).

PBL sender arrangementet direkte på vår Facebook-side.  

Les mer om arrangementet på arendalsuka.no.

Politisk debatt: Hva skal vi med private barnehager?

Onsdag sitter PBL og Anne Lindboe i panelet når Norlandia Barnehagene arrangerer debatt i Arendal bibliotek.

Blant spørsmålene som skal adresseres i debatten er: Er det positivt eller negativt at vi har både private og offentlige barnehager? Hvorfor trenger vi egentlig private barnehager? Bør det offentlige drive alle barnehagene selv? Eller har konkurransen ført til økt kvalitet i barnehagesektoren til glede for alle barn og foreldre?

Foruten Lindboe, deltar Martin Henriksen (Ap), Mathilde Tybring-Gjedde (H) og Kristin Voldsnes fra Norlandia.

Dette sender vi også direkte på vår Facebooside.

Les mer om arrangementet på arendalsuka.no.

Lek eller læring i barnehagen – eller ja takk begge deler?

Torsdag deltar PBL og Anne Lindboe på et seminar i regi av Universitetet i Stavanger (UiS), FILIORUM Senter for barnehageforskning. Det overordnede spørsmålet temaet for seminaret er hva barns tidlige utvikling har å si for senere læring.

Forskere fra FILIORUM Senter for barnehageforskning ved UiS presenterer to forskningsprosjekter som omhandler betydningen av tidlig lek og læring, Stavangerprosjektet og Agderprosjektet.

Lindboe deltar sammen med blant andre professor Elin Reikerås og professor Ingunn Størksen.

Les mer om arrangementet på arendalsuka.no.

PS! I løpet av Arendalsuka får PBL i tillegg muligheten til å ha samtaler med ulike aktører. Arendalsuka markerer i år starten på den mest intensive delen av valgkampen, der både barnehager som sådan og temaet offentlig/privat samarbeid vil være sentrale tema.