Nå er vi i gang – PBL møter medlemsbarnehager landet rundt

Direktør Espen Rokkan i arbeidsgiveravdelingen i PBL var en av dem som deltok på tirsdagens medlemsmøte i Tromsø.

Nå er vi i gang – PBL møter medlemsbarnehager landet rundt

Tirsdag 21. februar startet PBL en omfattende turné med medlemsmøter i elleve byer fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. På møtene vil PBL både informere om status i barnehagesektoren og be om innspill foran vårens landsmøte. Les her hvordan du melder deg på.

Publisert:

PBL ønsker alltid å være så tett på medlemsbarnehagene som mulig, både gjennom personlig rådgiving og gjennom ulike fysiske og digitale møteplasser.

De siste to årene har imidlertid pandemien satt en sterk begrensning på hvor mye PBL har kunnet planlegge å møte medlemsbarnehagene fysisk.

– Derfor har vi gledet oss ekstra til endelig å kunne reise rundt i store deler av landet for å møte medlemsbarnehagene igjen, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup.

Startet i Tromsø

Tirsdag 21. februar ble det første av i alt 11 medlemsmøter denne vinteren gjennomført.

Arbeidsgiveravdelingen, avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt og PBL Regnskap var representert da PBL møtte medlemsbarnehager fra Troms i Tromsø.

– På møtet har vi blant annet informert om utviklingen i sektoren, om tariff og pensjon for medlemmer i PBL og om politiske prosesser som er viktige for PBL og medlemsbarnehagene. Og vi har hatt en dialog med de fremmøtte medlemsbarnehagene om strategiplanen for de kommende to årene som skal vedtas på landsmøtet i mai, sier Marius Iversen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, etter møtet.

Viktig møteplass

For PBL er medlemsmøtene viktige møteplasser mellom PBL og medlemsbarnehagene. Styret i PBL, med valgte representanter fra medlemsbarnehagene, kommer også til å være representert på de fleste medlemsmøtene.

– Vi har kontakt med mange av barnehagene via telefon og e-post hver eneste dag. Men dette er en fin anledning for oss til å bli enda mer kjent med hvilke gleder og utfordringer medlemsbarnehagene har, samtidig som det er en fin anledning for medlemsbarnehager å bli enda bedre kjent med hverandre, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Gir informasjon og ber om innspill

Når han og kolleger i mars fortsetter turnéen for å møte medlemsbarnehagene, vil det som alltid handle om å dele viktig informasjon om barnehagedrift og hva som ellers rører seg i sektoren.

I år blir det i tillegg viktig å bruke medlemsmøtene som lyttepost i arbeidet frem mot landsmøtet på Gardermoen 8. og 9. mai.

– Det er svært viktig for PBL å utarbeide en strategiplan som best mulig speiler det som medlemsbarnehagene er opptatt av. Så langt har vi blant annet hatt en medlemsundersøkelse der vi har fått inn mange hundre tilbakemeldinger. Men når vi er ute og møter medlemsbarnehagene ansikt til ansikt, får vi en ekstra anledning til å sette oss inn i hva som opptar hver enkelt av medlemsbarnehagene, sier Jørn-Tommy Schjelderup.

Møter i elleve byer

Etter at møtet i Tromsø nå er gjennomført, ser programmet slik ut:

  • 08.03: Ålesund, Thon Hotel Ålesund
  • 13.03: Bodø, PBL-huset
  • 14.03: Oslo, Thon Conference Universitetsgaten
  • 14.03: Drammen, Scandic Ambassadeur
  • 15.03: Sandefjord, Scandic Park Sandefjord
  • 16.03: Lillehammer, Scandic Lillehammer Hotell
  • 20.03: Trondheim, Folkets Hus Ranheim
  • 21.03: Kristiansand, Thon Hotel Kristiansand
  • 22.03: Bergen, Bergen Kulturhus
  • 23.03: Stavanger, Scandic Stavanger Forus

Se klokkeslett og meld deg på!