Anne Lindboe i gang som ny direktør i PBL

På plass. Administrerende direktør Anne Lindboe i PBL sammen med avtroppende PBL-direktør Arild M. Olsen under en markering i PBL-huset i Bodø mandag morgen.

På plass. Administrerende direktør Anne Lindboe i PBL sammen med avtroppende PBL-direktør Arild M. Olsen under en markering i PBL-huset i Bodø mandag morgen.

Anne Lindboe i gang som ny direktør i PBL

I dag har Anne Lindboe sin første arbeidsdag som administrerende direktør i PBL. Dagen startet med «nøkkeloverrekkelse» og møte med alle ansatte i PBL.

Publisert:

I mai ble det kjent at det er Anne Lindboe som er ny administrerende direktør i PBL etter Arild M. Olsen, som før jul i fjor varslet at hans tid som sjef i PBL gikk mot slutten.

Og fra og med mandag 27. august er hun altså i gang med jobben som sjef for en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon med om lag 1.930 private barnehager som medlemmer. 

Åpnet med kaffe og kake

– Dette har jeg gledet meg veldig til og det er godt å endelig komme ordentlig i gang. Jeg er imponert over det Arild og resten av organisasjonen har bygget opp, og nå gleder jeg meg til å være med å ta dette videre sammen med medlemmene og alle ansatte i organisasjonen, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL.

Lindboe er utdannet barnelege og har også jobbet som forsker. Hun har en MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges handelshøyskole. Lindboe kommer fra jobben som barneombud, en stilling hun hadde til åremålsperioden gikk ut i slutten av juni.

Mandag morgen klokken 08.00 ble hennes første dag som administrerende direktør i PBL markert med kaffe og kake sammen med ansatte ved PBL-administrasjonens kontor i Bodø. Og Anne Lindboe fikk mange gode ord med seg fra avtroppende PBL-direktør Arild M. Olsen.

Avtroppende administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen overrakte nøkkelkort og blomster til påtroppende direktør Anne Lindboe med alle ansatte i administrasjonen i Bodø til stede mandag morgen.  Nøkkeloverrekkelse. Avtroppende administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen, overrakte nøkkelkort og blomster til påtroppende direktør Anne Lindboe mandag morgen.

Starter med hovedforhandlinger

Allerede i løpet av den første uken venter mange spennende og viktige oppgaver for den nye PBL-direktøren:

Tirsdag 28. august starter hovedforhandlingene i tariffoppgjøret mellom PBL og arbeidstakerorganisasjonene Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Delta.

Og søndag åpner PBL Lederkonferanse 2018, et årlig høydepunkt for mange ledere i PBL-barnehagene. I år blir det også markering av PBLs 25-årsjubileum på konferansen.

– Jeg er glad for at jeg så raskt får muligheten til å møte representanter for mange av medlemsbarnehagene våre. Det blir en fin anledning for meg til både å bli enda bedre kjent med medlemmene våre og også PBL som organisasjon, sier Lindboe.

PS! Arild M. Olsen, som har vært daglig leder og administrerende direktør i PBL siden 1997, er nå klar for nye oppgaver. Han har nå gått over i stillingen som daglig leder for Nasjonalt kunnskapssenter for barnehager, et datterselskap i PBL som blant annet skal jobbe med kompetanseutvikling og forskning i hele barnehagesektoren.