Anne Lindboe blir ny administrerende direktør i PBL

Presentert som ny PBL-direktør. Nåværende barneombud Anne Lindboe overtar som administrerende direktør i PBL etter Arild M. Olsen.

Presentert som ny PBL-direktør. Nåværende barneombud Anne Lindboe overtar som administrerende direktør i PBL etter Arild M. Olsen.

Anne Lindboe blir ny administrerende direktør i PBL

Barneombud Anne Lindboe er ansatt som ny administrerende direktør i PBL. Mandag 27. august overtar hun etter Arild M. Olsen. Det offentliggjorde PBLs styreleder Eirik Husby mandag.

Publisert:

Styret i PBL har jobbet med rekrutteringen av ny administrerende direktør siden Arild M. Olsen i november i fjor varslet at hans tid som sjef i PBL gikk mot slutten.

Mandag formiddag ble Anne Lindboe presentert som ny administrerende direktør på et allmøte for de ansatte i administrasjonen i PBL.

Intervju med Anne Lindboe

Husby: – Tydelig og dyktig leder

– Styret er veldig glad for å kunne presentere Anne Lindboe som ny direktør i PBL. Anne har de riktige faglige og personlige egenskapene til å lede PBL i en spennende og viktig tid, både for organisasjonen og bransjen. Hun er en tydelig og dyktig leder, og vi er stolte over at hun valgte PBL, sier PBLs styreleder Eirik Husby.

Anne Lindboe er utdannet barnelege og har også jobbet som forsker. Hun har en MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges handelshøyskole. Siden juni 2012 har hun vært barneombud og jobbet for barns rettigheter på en rekke områder.  

– Anne Lindboe har jobbet for barns beste som barneombud og skal fortsette å jobbe til det beste for barna, nå som direktør i PBL. Hun kjenner barnehagesektoren, men vil samtidig komme inn med nye perspektiver og ideer. Det blir spennende for PBL og for sektoren, sier styreleder Eirik Husby.

Lindboe: – Best mulig barnehager for barna

Anne Lindboe slutter i jobben som barneombud 25. juni, når den seks år lange åremålsperioden går ut. 27. august tiltrer hun som ny administrerende direktør i PBL. Allerede uken etterpå vil hun møte representanter for mange av PBLs medlemsbarnehager, på PBL Lederkonferanse 2018 i Bodø.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og ta fatt på oppgavene i PBL. Det blir utrolig spennende og jeg ser frem til å jobbe for at alle barn skal få muligheten til å gå i en best mulig barnehage, sier Anne Lindboe.

Hun legger ikke skjul på at hun vil ta med seg viktige erfaringer fra jobben som barneombud når hun om to måneder blir en del av PBL-administrasjonen i Bodø.

– Gode barnehager er utrolig viktig for barna. Vi skal ha barnehager med kompetente og trygge ansatte som ser hvert enkelt barn og deres behov. Spesielt må vi se de som har spesielle utfordringer og vi må ha gode systemer for å kunne gi dem det tilbudet de trenger, sier Lindboe.

Arild M. Olsen trekker seg tilbake

Når Anne Lindboe tiltrer i PBL i slutten av august, etterfølger hun Arild M. Olsen. Olsen var med å etablere PBL i 1993 og var styreleder frem til 1997. Siden har han vært daglig leder og administrerende direktør i 21 år.

I november ba Arild M. Olsen, som fylte 64 år i mars, styret om å starte arbeidet med å finne hans etterfølger.

Arild M. Olsen vil fortsette å jobbe for PBL også etter at Anne Lindboe har tatt over sjefsstolen 27. august, men i en annen og mindre fremtredende rolle.

For ytterligere kommentarer/informasjon:

Eirik Husby, styreleder i PBL, tlf. 995 97 662
Anne Lindboe, påtroppende administrerende direktør, tlf. 465 01 940
Arild M. Olsen, avtroppende administrerende direktør, tlf. 913 81 085

Marius Iversen, kommunikasjonsdirektør, tlf. 976 74 720

Anne Lindboe (46)

Arbeidserfaring:

  • Barneombud siden juni 2012.
  • Overlege ved Statens Barnehus i Oslo.
  • Forsker III ved Folkehelseinstituttet.
  • Assistentlege ved barneavdelingen på Drammen sykehus og barneklinikken på Ullevål universitetssykehus.

Utdanning:

  • MBA i økonomisk styring og ledelse fra Norges handelshøyskole
  • Godkjent som spesialist i barnesykdommer i 2011.
  • Medisinutdannet ved Universitetet i Oslo, cand. med. i 2000.
  • Fransk grunnfag

PBL (Private Barnehagers Landsforbund

  • En landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager.Etablert av 72 private barnehager i 1993.Har 1.940 medlemsbarnehager med om lag 29.000 ansatte.Nærmere én av tre barnehager i Norge, uavhengig av om den er privat eller kommunal, er en PBL-barnehage.Formål: «PBL skal bidra til å øke kvaliteten og verdiskapningen i medlemsbarnehagene, til beste for barn, foreldre/foresatte, ansatte, eiere og samfunnet for øvrig.