PBL Landsmøte er i gang

PBL Landsmøte er i gang

Styreleder Eirik Husby påpekte i sin åpningstale til landsmøtet betydningen av at medlemsbarnehagene må stå sammen i kampen for en forutsigbar og likeverdig finansiering.

Publisert:

Det er påmeldt nærmere 300 delegater og observatører til landsmøtet som finner sted på Thon Hotel Oslo Airport 27. og 28. mai. Klokken ti i dag gikk styreleder Eirik Husby på scenen og holdt sin åpningstale til landsmøtet.

Styrelederen trakk frem betydningen PBL har hatt for en sektor i rivende utvikling for å sikre private barnehager livets rett, men at det har vært mange krevende kamper.

– I 2009 ville den rødgrønne regjeringen fjerne den lovfestede likebehandlingen mellom kommunale og private barnehager. Hadde dette blitt en realitet, ville det vært ødeleggende både for barnehagene og familiene – og samfunnet ville mistet mange gode barnehager. Men vi sto sammen. PBL sto sammen. På tvers av eierskap, organisasjonsformer, størrelse og geografi sto vi sammen. Og fordi vi sto sammen, klarte vi det «umulige». Vi fikk en flertallsregjering til å snu – til å trekke sitt eget forslag, sa Husby til landsmøtet.

Og trakk klare paralleller til kampen som de private barnehager nå må kjempe ti år senere. Kampen for en likeverdig og forutsigbar finansiering. For at nye normer og krav skal være finansiert fra det øyeblikket de trer i kraft. For et uavhengig tilsyn med både kommunale og private barnehager.

– Alle som har hatt litt befatning med lagidrett, vet at dette er det ingen som klarer på egenhånd. Selv for Messi er det en sjeldenhet å drible av et helt lag før han setter ballen i mål. Derfor har vi PBL. Derfor har vi en organisasjon med plass til alle former for private barnehager, som kan spille hverandre gode og jobbe sammen om de viktigste målene – det som forener oss tross våre enkelte ulikheter. Og derfor har jeg – både med spenning og glede – sett fram til denne dagen, avsluttet Husby med i sin åpningstale.

Landsmøtet fortsetter deretter med et miniseminar med påfølgende politisk debatt om finansiering av private barnehager.  I panelet sitter flere sentrale politikere:

  • Jan Tore Sanner (H)
  • Mathilde Tybring-Gjedde (H)
  • Jon Gunnes (V)
  • Hans Fredrik Grøvan (KrF)
  • Martin Henriksen (Ap)
  • Audun Lysbakken (SV)
  • Marit Arnstad (Sp)

Se hele programmet og les alt du trenger å vite om landsmøtet.