Dette er Årets barnehageinspirator 2017

Jan Ingar Båtvik, PBL, Årets barnehageinspirator

Årets barnehageinspirator 2016

Dette er Årets barnehageinspirator 2017

Jan Ingar Båtvik, førstelelektor ved lærerhøgskolen i Østfold, mottok mandag prisen Årets barnehageinspirator 2017. Prisen ble delt ut under PBLs landsmøte på Gardermoen.

Publisert:

Prisen på 50.000 kroner ble delt ut av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Det er en stor glede å motta denne prisen og den må jeg dele med studentene mine. Her bør det bli en aldri så liten fest, men det skal jeg ikke lufte for studentene før etter eksamen, sa prisvinneren.
Rekordmange forslag

Det er åttende gang PBL (Private Barnehagers Landsforbund) deler ut prisen Årets barnehageinspirator til en foreleser ved en av landets barnehagelærerutdanninger.

Prisen går til en foreleser som gjør en spesiell innsats for å skape engasjerte studenter som er stolte av sitt yrkesvalg som barnehagelærer.

Det er studentene ved landets universiteter og høgskoler som foreslår kandidater til prisen. I år fikk PBL inn forslag på 63 kandidater fra 17 forskjellige studiesteder
Juryen har bestått av Eirik Husby (eier og daglig leder i Borg barnehager og leder i PBL-styret), Silje Marie Bentsen (leder av Pedagogstudentene) og Gunhild Hagesæther (professor ved NLA Høgskolen i Bergen).

Til slutt kjempet følgende fem kandidater om den gjeve prisen:
1. Agnes Margrete Bjorvand (47), Universitetet i Agder – Kristiansand
2. Gjertrud Stordal (45), Dronning Mauds Minne Høgskolen i Trondheim
3. Jan Ingar Båtvik (61), Høgskolen i Østfold – Halden
4. Monika Röthle (65), Universitetet i Stavanger
5. Randi Elisabeth Nordlie (52), Høgskolen på Vestlandet - Stord

Gode forelesere gir barnehagekvalitet

– Vi hadde fem meget sterke kandidater i finalen og det var ingen enkel jobb for juryen å kåre en vinner. Når det er sagt er det en meget verdig vinner som står igjen til slutt. En vinner som i aller høyeste grad inspirerer studentene hver dag, sier juryformann Eirik Husby.
Husby trekker frem at det har vært et stort engasjement rundt prisen ved landets utdanningsinstitusjoner og mener det er et kvalitetsstempel at det er studentene selv som har nominert kandidatene.
– Det er på barnehagelærerutdanningen mye av grunnlaget for kvaliteten i barnehagene legges. Med denne prisen ønsker PBL å løfte frem de dyktige foreleserne som inspirerer og motiverer morgendagens barnehagelærere og som på den måten bidrar til høy kvalitet i utdanningene – og i barnehagene, sier Eirik Husby.

Populær blant studentene

Prisvinner Jan Ingar Båtvik har jobbet ved Høgskolen i Østfold siden 1997 og underviser på barnehagelærerutdanningen i naturfag og psykisk helse.
Juryen har også bitt seg merke i at Årets barnehageinspirator er svært populær blant studentene. Han fikk desidert flest nominasjoner og lovordene fra studentene var mange!

«Den beste læreren jeg har hatt. Inspirerer meg til å ville bli en barnehagelærer som lærer barna om naturen og all gleden og læren vi finner i den. Jeg kan ikke tenke meg noen person som fortjener prisen mer», skrev en av studentene sin begrunnelse.

Åttende gang prisen deles ut
PBL (Private Barnehagers Landsforbund) er en landsomfattende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for private barnehager.
Årets barnehageinspirator ble første gang delt ut i 2009 og det er i år åttende gang prisen deles ut. Siden 2015 har prisen vært delt ut annet hvert år i forbindelse med PBLs landsmøte.

Tidligere vinnere av prisen

2009 – Sonja Kibsgaard, Dronning Mauds Minne Høgskolen i Sør-Trøndelag
2010 – Ingrid Groseth, Høgskolen i Hedmark
2011 – Brit Nordbrønd, Høgskolen i Oslo og Akershus
2012 – Liv Ingrid Fjellanger, Høgskolen Stord/Haugesund
2013 – Margareth Sandvik, Høgskolen i Oslo og Akershus
2014 – Dag Østvold Tangen, Høgskolen i Hedmark
2015 – Marit Granholt, Høgskolen i Oslo og Akershus