Nå kan du melde deg på PBLs landsmøte

Meld den på PBLs landsmøte. Det er en den klare oppfordringen fra styreleder Eirik Husby.

Nå kan du melde deg på PBLs landsmøte

Eiere av PBLs medlemsbarnehager oppfordres til å delta på PBLs landsmøte på Gardermoen 10. og 11. mai. Slik kan barnehagen være med og bestemme hva PBL skal jobbe med de to neste årene.

Publisert:

Påmeldingen til PBL Landsmøte 2021 åpnet 22. januar. PBLs styreleder Eirik Husby oppfordrer medlemsbarnehagene til å melde seg på. Han lover samtidig at landsmøtet skal gjennomføres i tråd med de smittevernreglene som gjelder på det aktuelle tidspunktet.

– Landsmøtet er en utrolig viktig arena for PBL og for medlemmene. Styret håper mange medlemmer også denne gang ønsker å delta på landsmøtet, blant annet for å kunne påvirke hva PBL skal jobbe med og for i neste landsmøteperiode. Selv om det for øyeblikket er uavklart hvordan smittesituasjonen vil være i mai, og vi ikke vet hvilke begrensninger det da vil være når det gjelder arrangementer som dette, håper vi at det skal være mulig å arrangere et landsmøte som ligner mest mulig på et ordinært PBL-landsmøte, sier Eirik Husby.

Følger situasjonen nøye

Han understreker at PBL forholder seg strengt til de råd og retningslinjer som til enhver tid gjelder. Dersom det ikke skulle være forsvarlig å gjennomføre landsmøtet som opprinnelig planlagt på Thon Hotel Oslo Airport den 10. og 11. mai, så har PBL utarbeidet planer for alternative måter å gjennomføre landsmøtet på.

Meld deg på PBL Landsmøte 2021.

– Det blir uansett landsmøte i mai og vi planlegger for at det blir på Thon Hotel Oslo Airport, hvor hotellet legger til rette med gode smittevernrutiner som gjør at vi kan gjennomføre et forsvarlig landsmøte. Men dersom det ikke er anledning til å samle så mange deltakere, har vi flere andre alternativer for gjennomføring som vil ivareta de til enhver tid gjeldende smittevernreglene og samtidig også PBLs behov for å ha et godt landsmøte som skal bidra til å ta organisasjonen og alle private barnehager videre på en god måte, påpeker Husby.

Sosial arena

Derfor oppfordrer han medlemmene til allerede nå å melde seg på som om de skal delta på landsmøtet fysisk på Gardermoen. Så vil PBL fortløpende holde deltakerne orientert dersom situasjonen endrer seg.

– Landsmøtet er medlemmenes viktigste møteplass. Her bestemmer representantene for medlemsbarnehagene hva PBL skal jobbe for i neste toårsperiode. Men, landsmøtet er også en viktig sosial arena for å treffe andre barnehageeiere og diskutere saker som vi er opptatt av. Akkurat nå er vi nok mange som ønsker å kunne treffe gode barnehagekolleger fra hele landet, og vi håper virkelig å få det til, sier Eirik Husby.

Pris for delegater og observatører

For å bidra til at flest mulig barnehager skal kunne være representert, har styret i PBL også denne gang bestemt at prisen for å delta skal være lav:

 • Delegat inkl. lunsj: 890 kroner
 • Delegat inkl. lunsj og festmiddag: 1.690 kroner
 • Observatør inkl. lunsj: 1.990 kroner
 • Observatør inkl. lunsj og festmiddag: 2.990 kroner

I tillegg gjelder følgende priser for overnatting på Thon Hotel Oslo Airport:

 • Enkeltrom per natt: 1150 kroner
 • Dobbeltrom per natt: 1350 kroner

Innholdsrikt program

Det helhetlige programmet for landsmøtet vil bli klart nærmere landsmøtet. Men i tillegg til de ordinære landsmøtesakene, vil det begge dagene settes av tid til viktige tema på to miniseminarer om følgende tema:

 • Innlegg og politisk debatt om aktuelle tema for private barnehager
 • Arbeidet for sårbare barn og PBLs satsing barnas verneombud

– Det jobbes godt med arrangementet og programmet for landsmøtet og det vil bli et innholdsrikt og godt program med spennende innlegg, i tillegg til de mange viktige landsmøtesakene, sier styreleder Husby.

På landsmøtet velges også styret i PBL for de to neste årene. Valgkomiteen er allerede godt i gang med dette arbeidet, men ønsker gjerne innspill på kandidater.

Merk deg følgende frister i forbindelse for landsmøtet 2021:

 • 10. februar: Frist for å foreslå endringer i vedtektene
 • 1. mars: Frist for å foreslå kandidater til PBL-styret
 • 29. mars: Frist for å melde inn saker som ønskes behandlet
 • 30. april: Frist for påmelding/fullmakter

Medlemsbarnehager kan sende forslag til endringer i vedtektene til 

Meld deg på PBL Landsmøte 2021.