Den ferske statsråden kommer til PBLs landsmøte

Tonje Brenna (Ap) ble torsdag utnevnt som kunnskapsminister i Støre-regjeringen. Foto: NTB/Statsministerens kontor

Den ferske statsråden kommer til PBLs landsmøte

Norges ferske kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) gjester PBL Landsmøte på Gardermoen 1. november. Har du ennå ikke meldt deg på landsmøtet, har du fortsatt sjansen.

Publisert:

Det er tradisjon for at sittende kunnskapsminister besøker landsmøtene til PBL. Men ettersom årets landsmøte arrangeres bare litt over to uker etter at en ny regjering har tiltrådt, har vi ikke før nå fått en endelig bekreftelse.

Fredag bekrefter imidlertid Kunnskapsdepartementet at kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) kommer til landsmøtet på Gardermoen mandag 1. november.

Dette betyr at PBL Landsmøte blir ett av de første oppdragene for den ferske kunnskapsministeren. I tillegg til å holde innlegg for landsmøtet, har statsråden også takket ja til å dele ut prisen Årets barnehageinspirator 2021.

Ambisjoner om høyere kvalitet

Administrerende direktør Anne Lindboe i PBL gleder seg over å bli bedre kjent med den nye statsråden og mener landsmøtet er en veldig bra anledning for både PBL og medlemsbarnehagene å bli litt bedre kjent med henne.

– Dette blir begynnelsen på en svært viktig dialog mellom oss og den nye ledelsen i Kunnskapsdepartementet. Den nye regjeringen har gjennom Hurdalserklæringen signalisert at den har ambisjoner om høyere kvalitet i barnehagene i årene som kommer. Det er ambisjoner som vi deler og en utfordring som de private barnehagene står klare til å ta, gitt at det følger samtidig og forutsigbar finansiering med nye kvalitetskrav, sier Anne Lindboe.

Interessant for medlemsbarnehagene

PBL-direktøren sier det blir spennende å høre hva slags tanker den nye statsråden har om barnehagesektoren, ut over det som står i regjeringserklæringen.

– Derfor kan dette bli en viktig seanse, som også flest mulig medlemsbarnehager bør delta på. Derfor har medlemsbarnehagene nå enda en god grunn til å melde seg på landsmøtet, sier Anne Lindboe.

Politisk miniseminar

Også øvrige barnehagepolitikere fra den nye Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget er invitert til å delta på landsmøtet. Dette i forbindelse med et politisk miniseminar PBL arrangerer i forkant av behandlingen av landsmøtesakene mandag 1. november.

Her har flere partier bekreftet at de vil være representert, men ettersom ikke alt er klart om hvilke stortingspolitikere som skal være tettest på barnehagefeltet de kommende fire årene, vil vi komme tilbake med navn når disse er bekreftet.

Les mer og meld deg på PBL Landsmøte