Kunnskapsministeren kommer til PBL Lederkonferanse

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun vil i september møte flere hundre barnehageledere under PBLs lederkonferanse i Bodø.

Kunnskapsministeren kommer til PBL Lederkonferanse

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) har takket ja til å delta på årets utgave av PBL lederkonferanse i Bodø 1.-3. september. Statsråden vil både holde et innlegg og dele ut prisen «Årets barnehage 2024».

Publisert:

PBL er svært glad for at en sittende statsråd i 2024 igjen gjester PBLs lederkonferanse.

– Dette er en viktig arena der mange av dem som til daglig driver gode, private barnehager i hele landet møtes for å lære, bli inspirert og utveksle erfaringer. At statsråden for barnehagesektoren kommer, vil løfte aktualiteten på årets arrangement ytterligere, sier administrerende direktør Jørn-Tommy Schjelderup i PBL.

Etter fire år som ordfører i Stavanger, ble Kari Nessa Nordtun (Ap) 16. oktober 2023 utnevnt til kunnskapsminister. I månedene som er gått har Nordtun markert seg som en handlekraftig og profilert statsråd.

Bare et par uker etter at hun tiltrådte sendte hun ut departementets lenge varslede høringsnotat om styring og finansiering av private barnehager. Enkelte av forslagene til lovendringer er positivt mottatt, mens andre forslag har møtt motstand, både i private barnehager og blant kommuner.

Hvor langt regjeringen er kommet med oppfølgingen av høringen når statsråden besøker PBL Lederkonferanse, er ikke kjent. Men kanskje benytter hun anledningen til å snakke både om dette og andre viktige barnehagepolitiske temaer når hun i september får anledningen til å møte mange ledere fra private barnehager.

I tillegg til å holde innlegg, har statsråden også takket ja til å dele ut prisen «Årets barnehage 2024».

Les mer og meld deg på!